Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Et af de største kulturmindesmærker i NordenSankt Petri Domkirke

 • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
 • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
 • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Sankt Petri Domkirke

Et af de største kulturmindesmærker i Slesvig

 • Sankt Petri Dom Schleswig
 • Sankt Petri Dom in Schleswig bei Nacht
 • Sankt Petri Dom Schleswig: Drei Königsaltar
 • Sankt Petri Dom: Kreuzgang Schwahl

Det mest betydningsfulde middelalderlige historiske bygningsværk i Slesvig er den næsten 900 år gamle Skt. Petri Domkirke. I de øjeblik man træder ind i det imposnate kirkerum, gennemstrømes man af kirkehistorie.  Du af øjenkrogene fornemmer man straks mange seværdigheder fra romansk og gotisk byggestil. Også renæssance- og barokstil erkendes snart her og der.

Til den ældste sakrale indretning og tidligste eksemplar på dette nord for Alperne regnes Hellig-tre-Konger-alteret  med sine legemsstore hel-figurer fra år 1300.

Historikere antager, at opførelsen Skt. Petri Domkirke blev begyndt omkring år 1105, sandsynligvis på fundamentet fra et forgængerhus.

I år 1300 begyndte en 100 år varende, omfattende udvidelse af Skt. Petri Domkirke. I denne byggefase opstod Svalegangen („Kirchgang“), nu også kaldet „Schwahl“, hvor den vidt uden for Slesvigs bygrænser kendte „Schwahlmarkt“ afholdes i juletiden.

Brüggemann Alteret

Sandt håndværk og mindeværdig træskærerkunst

Brüggemann Altar im Sankt Petri Dom Schleswig

Det berømteste kunst i Skt. Petri Domkirke er den trefløjede, udskårne alter af Hans Brüggemann fra 1521. Altertavlen har næsten 400 enkelte, at egetræ udskårne fugurer og er rent kunstnerisk et af de mest kostbart udstyrede og imponerende altere i hele Nordeuropa, og nu også af det danske Kulturministerium er blevet en del af den danske kulturkanon.

I det 17. og 18. århundrede modtog domkirken, understøttet af adelen på Gottorp Slot, et omfattende udstyr af kunstværker, hvor den Blå Madonna og Kielmannseck-alteret rager særligt frem.

Sankt Petri Domkirkes 112 meter høje tårn

Helt højt oppe

 • Sankt Petri Dom: Turm
 • Sankt Petri Dom: Turm im Sommer
 • Sankt Petri Dom: Turmfront
 • Blick auf den Sankt Petri Dom von den Königswiesen

Gennem det 112 meter høje tårn, tagrytterne og trappetårnene får Domkirken sin prægnante silhuet, der den dag i dag præger Slesvigs bybillede, også med højhusene fra nutiden. Næst efter Lybæks Mariæ Kirkes dobbeltårne er dette det højeste kirketårn i Slesvig-Holsten.

Fra platformen i 65 meters højde har man et vidunderligt udsyn over Slesvig by og maritime bybillede.

 Klangfuldt

Arrangementer i Skt.Petri Domkirke

Weihnachtsmarkt Schwahlmarkt im Sankt Petri Dom in Schleswig an der Schlei

Ikke kun Gudstjenester er i Slesvigs Domkirke en oplevelse. Hvad mange ikke véd: Skt. Petri Domkirke har meget andet at byde på: Hele året igennem er der her mange skønne arrangementer, som for eksempel orgel- og korkoncerter, hvor stemmer fra Slesvig og andre korstemmer rigtigt kan udfolde sig i en enestående atmosfære. Et andet highlight er det årlige „Schwahlmarkt“, et langt ud over Slesvigs bygrænser berømt julemarked med fokus på kunsthåndværk.

Spørg på vores Turistinformation i Slesvig om aktuelle Domkirke-arrangementer, eller kast et blik i vores arrangementskalender.

Det kunne måske også interessere

Vikingebyen Slesvigs byhistorie

Gæst stemme

På sporene af Slesvig bys historie

I Vikingebyen Slesvig oplever man historieundervisning live på de mange museer og i den vidunderlige historiske bykerne.

Petra E. fra Gelderkinden (Schweiz)

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik