Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Historisk rundtur i SlesvigBustorp

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Nedersaksenhus

Kirchenweg 1 er adressen på det fromentlig ældste hus i kommunen. Hvor der i dag er en frisørsalon og et landsbymuseum, gik fra 1767 børn i skole. Degneskolen blev bygget i form af et stråtækt indingsværkshus – osgå betegnet som Nedersaksenhus. Skolestuen blev udvidet fra 36 til 70 kvadratmeter med en tilbygning i 1830. I 1861 blev i den allerede dengang faldefærdige bygning undervist flere end 100 børn. Historisk kro „Gasthaus Haddeby“

Historisches Gasthaus Haddeby

Den meget populære kro´s historie går tilbage til 1828. Dengang åbnede i Haddeby lige uden for byen Slesvig for første gang en landevejskro sine porte. I 1948 nedbrændte den historiske bygning. På grundmurene blev påny opført en kro og et hotel, som så havde en første glansperiode i 50´erne og 60´erne i sidste århundrede. I begyndelsen af 1980´erne opgav den sidste forpagter, og kroen forfaldt som ruin. I begyndelsen af 2007 startede genoplivningen på den gamle adresse og i marts 2009 blev „Historisches Gasthaus Haddeby“ genåbnet I de moderne indrettede og alligevel historisk virkende lokaler byder mange gamle postkort som „syn-for-sagn“ indblik i husets mangesidige historie.

Sankt Andreas Kirke

Som set mange steder i Slesvig og Holsten, så ligger præstegård og kirke også i Bustorp adskilt fra hverandre. Den omkring år 1200 opførte kirke står i Haddeby uden for landsbyens midte. Ifølge sagnet blev den romanske, enskibede kampestenskirke rejst på fundamentet fra den trækirke, som den Hellige Ansgar, Nordens Apostel, byggede i år 849 for at missionere blandt vikingerne i Hedeby/Haithabu. Sankt Andreas Kirkeskibsmure og koret stammer helt tilbage fra det 12. århundrede. Også nogle romanske vinduer er bevarede. Et pulpitur fra Reformationstiden forsvandt i 1955. Virkeligt seværdigt er det tre-fløjede alter i Skt. Andreas Kirke fra tiden omkring 1450.

Vikingemuseet Hedeby

Wikingermuseum Haithabu

På den vestlige bred af Haddeby Nor ligger den engang af en halvkredsvold omgivne Vikingeby Hedeby/Haithabu. Cirka fra år 800 til 1066 boede vikingerne her. Hedeby/Haithabu var på denne tid en af de vigtigse handelspladser i Nordeuropa. Fra 1900 har her fundet udgravninger sted. Om forskningens stilling informerer Vikingemuseet Hedeby/Haithabu på anskuelig vis, og til samlingen hører også det kongelige langskib fra havnen her. I gå-afstand fra museet inviterer syv rekonstruerede vikingehuse på en tidsrejse ind i fortiden.

Skarthi-Sten i Busdorf

Skarthi-Stein in Busdorf

I 1857 opdagedes i Bustorp kommune en runesten fra vikingetiden, som hurtigt avancerede til at blive kommunens vartegn og som nu udsmykker kommunens våben. På findestedet står i dag en kopi, originalen kann ses på Vikingemuseet Hedeby/Haithabu. Runesten fra Bustorp skal minde om Skarthi, en af Kong Svend Tveskæg („Svein Gabelbart“)´s hirdsmænd, der var faldet ved Hedeby. Kong Svend døde selv i 1014. Runesten blev sat til minde om afdøde, men tjente også som tegn på arve- og ejendomsrettigehder. Runesten-skrifttegnene blev anvendt inden for den germanske verden fra det 2. århundrede.

Margrethevolden i Busdorf

Margarethenwall in Busdorf

Den på kommunen Bustorps område bevarede Margrethevold er en del af  Danevirke, et ialt mere end 30 kilometer langt system af voldanlæg, som i vikingetiden blev opført i forskellige byggefaser fra ca. år 700 mellem Hedeby/Haithabu og Hollingsted mod vest. I dag er Danevirke det største arkæologiske mindesmærke i naturen i Nordeuropa. Den fra år 968 opførte Margrethevold tjente som forbindelsesvold mellem Hedebys ringvold og Danevirkes hovedvold. Den er delvist blevet rejst som dobbeltvold.
Særligt godt bevaret er Margrethevolden mellem Bustorps centrum og motorvejen A 7.

Historiske rundture på Vikingebyen Slesvig

På tur på sporene af en spændende historie

Altstadt & Holm
Bellmannviertel
Friedrichsberg

Altstadt & Holm

Wir laden Sie ein auf einen schönen Spaziergang auf historischen Spuren am Stadthafen in der Fischersiedlung Holm. Ebenfalls begeben wir uns beim Sankt Johannis Kloster auf eine Zeitreise in die Vergangenheit.

Vis detalljer

Bellmannviertel

Der Rundgang verläuft oberhalb der Einkaufsstraße Lollfuß. Auf dem Weg von der Michaelisallee über den Hesterberg zur Petersenburg erfahren Sie unter anderem etwas über die klangvolle Geschichte des Schleswig-Holstein-Liedes.

Vis detalljer

Friedrichsberg

Wandern Sie durch die geschichtsträchtige Vorstadt Schleswigs, den Friedrichsberg, unter anderem vorbei am Schloss Gottorf und dem Prinzenpalais. Nach diesem Rundgang werden Sie den Stadtteil Friedrichsberg mit ganz neuen Augen sehen.

Vis detalljer

Det kunne måske også interessere

Vikingebyen Slesvigs byhistorie

Gæst stemme

På sporene af Slesvig bys historie

I Vikingebyen Slesvig oplever man historieundervisning live på de mange museer og i den vidunderlige historiske bykerne.

Petra E. fra Gelderkinden (Schweiz)

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik