Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

En verdensrejse på 12 minutterDen gottorpske Kæmpeglobus i Slesvig

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Gottorps Globus

Gottorps Globus i Friedrichsburg

  • Gottorfer Globus
  • Gottorfer Globus von außen
  • Dialog vor dem Gottorfer Globus
  • Betrachtung vom Gottorfer Globus
  • Gottorfer Globus von innen
  • Betrachtung der Sternenbilder im Gottorfer Globus

I det 17. århundrede oplevede Gottorp Slot under Hertug Friedrich III. en tid med videnskabelig og kulturel pragtudfoldelse. Den efter ønske af Friedrich III. af Adam Olearius planlagte og af Andras Bösch konstruerede Gottorp Globus repræsenterede dengang et futuristisk teknisk underværk.
Globussen, som på ydersiden viser den kendt jord og på indersiden var det første planetarium i menneskehedens historie, blev opstillet i Friedrichsburg i Neuwerkhaven, hvor den stod indtil Huset Gottorps nederlag i Den Store Nordiske Krig mellem Rusland (og Danmark) og Sverige i året 1713.

I dag står i Globushuset i Slesvig,  midt i barokhaven, en godt 3 meter høj rekonstruktion af Gottorp-globussen, som med hensyn til konstruktion, bemaling og funktion er genskabt efter den originale Hertug Friedrich III.´s globus. Her kan man i dag igen tage på en astronomisk opdagelsesrejse, tage rundt om kloden på 12 minutter, og føle sig sat lidt tilbage i gamle dage.

I globussens indre befinder sig en drejende bænk til 12 personer. Man rejser gennem en himmel af fiksstjerner og opdager alle dyrekredstegn. Stjernebillederne har latinske navne, da de oprindeligt stammede fra antikken. Allerede dengang drog de menneskene i deres tryllekreds med deres historier.   

Andre highlights på slotsøen

Gottorp Slot og Gottorps Globus

Schloss Gottorf
Gottorfer Globus

Schloss Gottorf

Im Schloss Gottorf erleben Sie einen spannenden Streifzug durch die Kunst- und Kulturgeschichte vom 11. bis ins 20. Jahrhundert.

Vis detalljer

Gottorfer Globus

Der Gottorfer Globus ist damals wie heute ein futuristisches Wunderwerk der Technik. Erleben Sie eine Weltreise in 12 Minuten und die Faszination des Sternenhimmels

Vis detalljer

Det kunne måske også interessere

Vikingebyen Slesvigs byhistorie

Gæst stemme

På sporene af Slesvig bys historie

I Vikingebyen Slesvig oplever man historieundervisning live på de mange museer og i den vidunderlige historiske bykerne.

Petra E. fra Gelderkinden (Schweiz)

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik