Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Vikingevolden DanevirkeDansk historie i Danevirke

 • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
 • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
 • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Danevirkevolden

Som porten til Norden og Østersøen

 • Blick vom Danewerk nach Schleswig
 • Waldemarsmauer in Danewerk
 • Danewerkmauer
 • Krummwall in Danewerk

Danevirke er det største jordfaste fortidsminde i Nordeuropa, som engang sikrede Danmarks sydgrænse og den engang så vigtige handelsvej mellem Vesterhavet og Østersøen. Et besøg på disse gamle forsvarsanlæg betaler sig, først og fremmest Valdemarsmuren, en 3,5  kilometer lang jordbefæstning med en foran sat teglstensmur, er meget imposant at betragte som den står i den frie natur.

Volden var forbindelsen mellem vikingebyen Hedeby/Haithabu ved Slien og Hollingsted ved Trenefloden. Danevirke var forsynet med en port for handlende og rejsende og således en slags „port mod Norden og Østersøen“.

I det 19. århundrede blev Danevirke efter vikingetiden igen udbygget som forsvars- og fæstningsanlæg i forbindelse med den dansk-tyske konflikt. Tag på en vandring gennem den arkæologiske park, hvor man ud over den gamle hovedvold også kan se en af kanonskanserne fra 1864, den rekonstruerede Skanse 14.

Danevirke i dag

Historieundervisning for besøgende gæster og arkæologer

Danewerkwall in der Abendsonne

Også den dag i dag vindes mange erkendelser fra Danevirke. Mellem 2009 og 2014 fandt danske og tyske arkæologer i fællesskab ved omfangsrige udgravninger Hærvejens/ Oksevejens passage gennem voldanlægget.

Også det oprindelige tidspunkt for de første byggeanlæg, som indtil da kun blev formodet af eksperterne, kunne via ny viden tidsfæstes til det femte århundrede – international historieundervisning foregår her i fri natur, for besøgende såvel som for arkæologer.

Danevirke Museet

Dansk historie i Danevirke

 • Danevirke Museum
 • Protestschwein im Danevirke Museum
 • Royales Schiff im Danevirke Museum
 • Verschickung im Danevirke Museum

Danevirke Museet dokumenterer under ét tag voldanlæggets historie fra vikingetiden op til den dansk-tyske krig og senere. I 1990 blev her i en tidligere bondegård, direkte ved overgangen  Danevirke/Hærvejen i kommunen Danewerk og tæt på vikingebyen Slesvig, etableret kulturhuset og museet „Danevirkegården“, som siden er blevet kontinuerligt udbygget.

Ud over at rumme lokalerne om Danevirke som forsvarsvold vises på museet også udstillingen „Dansk i Sydslesvig“. Her skildres det danske mindretals historie i Sydslesvig efter 1864. Alle udstillinger er tosprogede, idet muséet både for danskere og tyskere på lige vis er en værdifuld kulturel skat. Danevirke Museet er grundet sit emne også snævert tilknyttet Vikingemuseet Hedeby/Haithabu og Slesvig-Holstens delstatsmuséer på Gottorp Slot, og supplerer på fortrinlig vis byen Slesvigs kulturelle orientering.

Vandrekort Danevirke-Hedeby/Haithabu

På sporene af den danske historie mellem Danevirke og Hedeby

Wikinger am Danewerkwall

Med vores tosprogede, dansk og tysk udformede vandrekort vandrer I på vigtige, historiske spor fra vikingetiden og ser på skuepladsen fra den II. Slesvigske Krig (den dansk-tyske krig) rundt om Danevirke.

I dag venter i egnen omkring Danewirke og Vikingemuseet Hedeby/Haithabu med Vikingehusene et vidtstrakt naturlandskab, der er gennemtrukket af seværdige, historiske spor.

Det kunne måske også interessere

Vikingebyen Slesvigs byhistorie

Gæst stemme

På sporene af Slesvig bys historie

I Vikingebyen Slesvig oplever man historieundervisning live på de mange museer og i den vidunderlige historiske bykerne.

Petra E. fra Gelderkinden

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik