Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Byhistorie til at føle påBymuseum i Slesvig

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Velkommen til Slesvig Bymuseum

Her kan man opleve 1.200 år byhistorie – og mere end det

  • Stadtmuseum Schleswig: Eingang
  • Eingangsbereich im Stadtmuseum in Schleswig
  • Evolution des Rades im Stadtmuseum in Schleswig
  • Teddybärhaus im Stadtmuseum in Schleswig

Gottorp Slot, Vikingemuseet Hedeby/Haithabu  og andre kulturelle steder i Slesvig – man kunne mene, at  det skulle være nok med hensyn til byens historie, men Slesvig Bymuseum (Stadtmuseum) giver nok engang en helt egen synsvinkel på den mere end 1200 år gamle historie i Slibyen.

Allerede når man nærmer sig ´Günderothsche Hof´, fornemmes denne bygnings historie. Hvad ligger da nærmere for, end at dykke ind i den skønne bys historie i denne historiske bygning? 

Slesvig bymuseum  byder på et samlet overblik over Slesvigs kultur og historie fra middelalderen og til nutiden. Emner er her ved siden af vikingebygden Hedeby/Haithabu også blomstringstiden under Gottorp-hertugerne.

Også den dansk-tyske konflikt i det 19. årh. spiller her en stor rolle. Synsvinklen er ud fra Slesvig som preussisk ´Landshovedstad´. Meget spændende er også at dykke ned i fiskerlejet Holmens udvikling.

Et highligt er også de de mangesidige fotoudstillinger af høj karat i bymuseets ´Fotoforum´. De varierende naturfotografiske udstillinger virker hvert år dragende på talrige gæster fra nær og fjern.

Andre af Bymuseets museumsafdelinger

Holm-Museet og Museum for Outsiderkunst

Holm-Museet
Outsiderkunst

Holm-Museet

Holm-Museet er et af to udesteder for Slesvig Bymuseum og ligger siden 1992 ved Fiskerlejet holmen. Her beskæftiger man sig med Holm-fiskernes omskiftelige og bevægede historie.

Vis detalljer

Museet for Outsiderkunst

Handicappede mennesker lever ofte på randen af vort samfund. De bliver knapt nok bemærket og sjældent taget alvorligt, men er ofte i besiddelse af et rigt mål på kreativitet. Denne udstilles og vises i Museet for Outsiderkunst.

Vis detalljer

Det kunne måske også interessere

Vikingebyen Slesvigs byhistorie

Gæst stemme

På sporene af Slesvig bys historie

I Vikingebyen Slesvig oplever man historieundervisning live på de mange museer og i den vidunderlige historiske bykerne.

Petra E. fra Gelderkinden (Schweiz)

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik