Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Tag det roligft, med tid tilen landsbyhistorie: Vabs

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Vabs

Feriedrømmen ved Østersøstranden

Kommunen Waabs er opdelt i bydelene Lille- og Store Vabs/Klein-, Groß-Waabs og Langholt/Langholy samt talrige mindre landsbzer. Det istidsprægede bakkelandskab indbyder til udtrakte vandreture og afvekslingsrige cykelture  langs med Østersøen. Særligt dragende er de 12 meter høje skrænter ved kysten ved Langholt og Booknis

Ud over klintstrækningerne er også langdyssen Karlsminde særdeles seværdigt, en 56 meter lang kæmpegrav midt i naturen. Også cyklister får noget for pengene i Vabs, idet fjerncykelruten „Ostseeküstenradweg“ går gennem Vabs og fører herfra helt til Lybæk.

Men ikke kun på landet, men også via vandet kann man opdage meget i vabs. Kommunens østersøstrand, en strækning på mere end 13 kilometer, byder på tilstrækkelig plads til bevægelse ved og i vandet. For sejlere, vind- og kite-surfere tilbyder Østersøen vbed Vabs uendelige vidder og er et optimalt feriemål.

Et i ordets bedste forstand godt feriemål er yderligere herregården Gut Sophienhof,  somligger inde
med nogle overraskelser for feriegæsterne. Her kan man opdage golfsporten på mangfoldig vis, det være sig et slag SwinGolf, fodboldgolf eller indendørs minigolf – for store og små en flot og skæg oplevelse. Ligeså godt er Godset Ludwigsburg med sin gårdbutik, hvor regionale produkter kan købes diekte hos producenten.

Vabs er også et prima mål for hesteryttere. Man forskellige ridestier og ryttergårde indbyder til en rideferie i Vabs. Og hvor overnatter man efter en sådan oplevelsesrig dag i Vabs/Waabs? Her er der mange muligheder, det være sig en campingplads direkte evd Østersøen, på et dejligt feriedomicil eller måske på et hø-herberge? Der er frit slag!

Impressioner fra Waabs

Landsbyhistorien i billeder

  • Blick auf die Ostsee in Langholz
  • Strand in Langholz an der Ostsee
  • Pferde auf der Wiese in Waabs
  • Feld in Waabs

Historiske rundture på halvøen Svansø/Schwansen

På tur på sporene af en spændende historie

Fleckeby
Karby
Riseby/Rieseby
Waabs

Fleckeby

Sognet Flækkebys rødder går langt tilbage i tiden. På højdedraget over Slibredden slog sig allerede i yngre stenalder fra år 4000 f. Kr. jægere og samlere ned som fastboende.

Vis detalljer

Karby

Stednavnet er af dansk oprindelse og betyder "helligbygd". Som kirkebygd var Karby også et af de ældste skolelokaliteter på halvøen Svansø. Fra 1888 til 1958 var Karby også et stoppested for den den gang eksisternde amts jernbane fra Egernførde til Kappel.

Vis detalljer

Riseby/Rieseby

I 1352 blev sognet Riseby nævnt første gang som "Rysbyharret". Den i kommune-våbenskjoldet afbillede thingstok i form af et Antoniuskors er en henvisning til et middelalderligt mødested, et thingsted, i Riseby-området.

Vis detalljer

Waabs

Waabs benævnes første gang i 1382 som „groten Wopensee“. Af fremragende historisk betydning i Waabs sognekommune er først og fremmest herregården Gut Ludwigsburg med sin imponerende hovedbygning, samt den fra yngre jernalder stammende langdysse fra Karlsminde.

Vis detalljer

Det kunne måske også interessere

Logi og arrangementer på Svansø/Schwansen

Gæst stemme

Den fuldkomne rekreation på en halvø

Jeg tager altid gerne med min familie til halvøen Svansø/Schwansen, for det meste på campingferie. Sammen med mine bedsteforældre testede vi sidste år et skønt sommerhus i Langholt/Langholz og var simpelhen begejstrede.

Mine børn har altid haft den største fornøjelse i oplevelses- og feriecentret Ostsee Resort Damp.

Rosemarie K. fra Gelsenkirchen

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik