Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Tag det roligt, med tid tilen landsbyhistorie: Siseby

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Siseby

Den stråtækte skønhed

Godt 10 kilometer sydvest for Slibyen Kappel ligger i kommunen Thumby bydelen Siseby/Sieseby, der er kendt langt ud over de stedlige grænser som „stråtags-landsbyen“. Også bydelen Borentved udmærker sig ved sine skønne stråtækte huse. Specielt Siseby er velkendt for sine talrige stråtækte huse, som genspejler det maritime flair på dette fredfyldte sted på enestående vis. „Stråtækt“ betyder her jo altid med siiv.

Den ældste bygning i landsbyen er kampestenskirken, der blev opført i det 12. århundrede. Omgivet af mange ældgamle træer opstår her en særlig nærmest hellig atsmosfære. Oprindeligt tilhørte landsbyen den hamborgske købmand Gustav Anton Schäffer, hvad der kan ses af inskriptionerne G.A.S., der endnu findes på mange af fredede stråtækte huse og kan erkendes den dag i dag. Han har en stor del af æren for, at landsbyen er så velbevaret med sine mange af alderen prægede huse.

I det 19. århundrede overdrog Schäffler husene i landsbyen til en pris på 615.000 rigsdaler til Hertugfamilien Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg, som også ejede det kendte Lyksborg Slot.
Virkeligt skønt i Siseby er Sli-panoramaet. Tag på opdagelse i landsbyen på cykel, til fods eller rejs hertil ad vandvejen med Slidampskibet, der her har et fast anløbssted. I det mindste kan man besigtige det udefra.

Impressioner fra Siseby

Landsbyhistorien i billeder

  • Steg in Sieseby an der Schlei
  • Gut Bienebek in Schwansen
  • Reetdachhaus in Sieseby
  • Reetdachhäuser an der Schlei in Sieseby

Historiske rundture på halvøen Svansø/Schwansen

På tur på sporene af en spændende historie

Fleckeby
Karby
Rieseby
Waabs

Fleckeby

Sognet Flækkebys rødder går langt tilbage i tiden. På højdedraget over Slibredden slog sig allerede i yngre stenalder fra år 4000 f. Kr. jægere og samlere ned som fastboende.

Vis detalljer

Karby

Stednavnet er af dansk oprindelse og betyder "helligbygd". Som kirkebygd var Karby også et af de ældste skolelokaliteter på halvøen Svansø. Fra 1888 til 1958 var Karby også et stoppested for den den gang eksisternde amts jernbane fra Egernførde til Kappel.

Vis detalljer

Rieseby

I 1352 blev sognet Riseby nævnt første gang som "Rysbyharret". Den i kommune-våbenskjoldet afbillede thingstok i form af et Antoniuskors er en henvisning til et middelalderligt mødested, et thingsted, i Riseby-området.

Vis detalljer

Waabs

Waabs benævnes første gang i 1382 som „groten Wopensee“. Af fremragende historisk betydning i Waabs sognekommune er først og fremmest herregården Gut Ludwigsburg med sin imponerende hovedbygning, samt den fra yngre jernalder stammende langdysse fra Karlsminde.

Vis detalljer

Det kunne måske også interessere

Logi og arrangementer på Svansø/Schwansen

Gæst stemme

Den fuldkomne rekreation på en halvø

Jeg tager altid gerne med min familie til halvøen Svansø/Schwansen, for det meste på campingferie. Sammen med mine bedsteforældre testede vi sidste år et skønt sommerhus i Langholt/Langholz og var simpelhen begejstrede.

Mine børn har altid haft den største fornøjelse i oplevelses- og feriecentret Ostsee Resort Damp.

Rosemarie K. fra Gelsenkirchen

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik