Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Tag det roligt, med tid tilen landsbyhistorie: Riseby

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Riseby

godt, godser, Riseby

Riseby har historisk altid været en populær bopæl ved Slien, idet landsbyen udmærker sig ved sine talrige herregårde. Her oprettedes godserne Saxdorf, Büsdorf og Stubbe, omkring hvilke herskabslivet på landet udfoldede sig.

I dag er først og fremmest Godset Stubbe kendt for et omfangsrigt sortiment af regionale produkter og en skøn café med uforstyrret udsigt. Særlig smuk er møllen Amanda, der oprindeligt stod i Westerhever i Nordfrisland, men som i 1911 blev transporteret til Norby ved Riseby. I møllen er et skønt lille hjemstavnsmuseum med ialt ca. 2.000 historiske udstillingsgenstande. Til vielser står her et lille officielt rum til rådighed.

Yderligere er der direkte ved siden af møllen et kunstneratelier som tilbyder skønne, regionale kunstværker.

Fra den første tredjedel af det 13. århundrede (Valdemar Sejr´s tid) stammer Risebys Sankt Petri Kirke, der gælder som en af hele delstaten Slesvig-Holstens smukkeste landsbykirker og for at være yderst seværdig. Ved siden af de kulturelle aspekter er Riseby en af de Slilandsbyer, der udmærker sig med masser af plads til cyklister og spadsere- og vandreture. Ofte vil blikket her glide henover Sliens vande.

Impressioner rundt omkring Riseby

Landsbyhistorien i billeder

  • Wanderweg in Büstorf an der Schlei
  • Büstorf am Strand
  • Waldweg in Büstorf
  • Obsthof Gut Stubbe

Historiske rundture på halvøen Svansø/Schwansen

På tur på sporene af en spændende historie

Fleckeby
Karby
Riseby/Rieseby
Waabs

Fleckeby

Sognet Flækkebys rødder går langt tilbage i tiden. På højdedraget over Slibredden slog sig allerede i yngre stenalder fra år 4000 f. Kr. jægere og samlere ned som fastboende.

Vis detalljer

Karby

Stednavnet er af dansk oprindelse og betyder "helligbygd". Som kirkebygd var Karby også et af de ældste skolelokaliteter på halvøen Svansø. Fra 1888 til 1958 var Karby også et stoppested for den den gang eksisternde amts jernbane fra Egernførde til Kappel.

Vis detalljer

Riseby/Rieseby

I 1352 blev sognet Riseby nævnt første gang som "Rysbyharret". Den i kommune-våbenskjoldet afbillede thingstok i form af et Antoniuskors er en henvisning til et middelalderligt mødested, et thingsted, i Riseby-området.

Vis detalljer

Waabs

Waabs benævnes første gang i 1382 som „groten Wopensee“. Af fremragende historisk betydning i Waabs sognekommune er først og fremmest herregården Gut Ludwigsburg med sin imponerende hovedbygning, samt den fra yngre jernalder stammende langdysse fra Karlsminde.

Vis detalljer

Det kunne måske også interessere

Logi og arrangementer på Svansø/Schwansen

Gæst stemme

Den fuldkomne rekreation på en halvø

Jeg tager altid gerne med min familie til halvøen Svansø/Schwansen, for det meste på campingferie. Sammen med mine bedsteforældre testede vi sidste år et skønt sommerhus i Langholt/Langholz og var simpelhen begejstrede.

Mine børn har altid haft den største fornøjelse i oplevelses- og feriecentret Ostsee Resort Damp.

Rosemarie K. fra Gelsenkirchen

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik