Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Klang af ´Den gamle Skole´ på halvøen SvansøPhonomuseum Alte Schule i Holzdorf

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Et lille indblik og genhør med rariteter fra tonernes verden

Hier spielt die Musik

  • Phonomuseum Alte Schule in Holzdorf
  • Phonomuseum Alte Schule: Ausstellungsraum
  • Gramophone im Phonomuseum alte Schule in Holzdorf
  • Gramophone und Plattenspieler im Phonomuseum alte Schule in Holzdorf

Har vi det ikke alle sådan, at vi i tider, hvor vi er omgivet af digitale medier, MP3 playere, smartphones og tablets, længes lidt tilbage til klangen fra den ´gode gamle skole´, hvormed dog ikke er ment de uddannelsescentre, hvor vi i dag får vort uddannelsesfundament?

„Phonomuseet“ i Holzdorf  har sit afsæt netop her og præsenterer radioer og grammofoner midt i vores digitale tidsalder. Dert private museum viser den tekniske og historiske udvikling inden for fonoindustrien mellem år 1880 og 1965. Det ligger i den restaurerede gamle landsbyskole-bygning i Holzdorf.

Vort tip: Bliv inden for rammerne af en rundvisning bortført i en fordums klangverden. På 400 m2 venter venter rundt regnet 400 apparater på Jer. Til de ældste udstillingsgenstande  hører hulplade-spilledåser, som mod slutningen af det 19. årh. blev afløst af den klassiske grammofonplade.

Også en grammofonplade-skifter til 20 plader fra firmaet Eletrola fra år 1928 hører til museumsinventaret. Dengang kostede den 3.500 tyske Reichsmark, hvad der i dag svarer til 14.600 € (= 105.000 Dkr!).

Blandt radiomodtagelsesapparaterne opdager man en såkaldt detektorradio, rørapparater (eksempelvis diverse „Volksempfänger“ fra nazitiden) og transistorradioer, fjernsynsapparater og de kendte klassikere fra mærket Braun i  efterkrigstidsårene. På museet står også diverse båndoptagere, kassetterecordere og tidlige videoapparater.

En stor del af apparaterne er funktionsduelige og repareres og plejes på eget værksted med passion for at de kan demonstreres foran museumsgæsterne.

Det kunne måske også interessere

Logi og arrangementer på Svansø/Schwansen

Gæst stemme

Den fuldkomne rekreation på en halvø

Jeg tager altid gerne med min familie til halvøen Svansø/Schwansen, for det meste på campingferie. Sammen med mine bedsteforældre testede vi sidste år et skønt sommerhus i Langholt/Langholz og var simpelhen begejstrede.

Mine børn har altid haft den største fornøjelse i oplevelses- og feriecentret Ostsee Resort Damp.

Rosemarie K. fra Gelsenkirchen

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik