Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Tag det roligt, med tid tilen landsbyhistorie: Karby

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Karby

Landsbyen med kirken i sit navn

Stednavnet Karby er afledt af det gammeldanske „karke“ for kirke. Historisk set var Karby altid landsbyen med sognekirken på halvøen Svansø/Schwansen

Karby har en kirke i tidlig gotisk stil fra omkring år 1280. Særligt markant er det 24 meter høje tårn med saddeltag. Ikke kun i det ydre, men også i det indre er gudshuset i Karby en ægte seværdighed. Den udskårne prædikestol fra året 1592 stammer formentlig fra Hans Gudewerths billedskærerværksted i Egernførde.

Besigtigelse er i tiden mellem påske og høstfest mulig fra kl. 8 til kl 16. Indtil 1958 var landsbyen osgå tilsluttet jernbanenettet. Toget kørte mellem Kappel og Egernførde. Karby ligger cirka 5 kilometer fra Kappel – til Egernførde er sådan cirka 20 kilometer. Begge havnebyer byder på hver sit eget maritime flair. I Egernførde kan man nyde Østersøstranden, i Kappel roen og fredfuldheden på havnekanten.

Impressioner fra Karby

Landsbyhistorien i billeder

  • Kirche in Karby: Kirchenuhr
  • Kirche in Karby: Eingang
  • Kirche in Karby: Gedenkkerzen
  • Kirche in Karby: Innenraum

Historiske rundture på halvøen Svansø/Schwansen

På tur på sporene af en spændende historie

Fleckeby
Karby
Rieseby
Waabs

Fleckeby

Sognet Flækkebys rødder går langt tilbage i tiden. På højdedraget over Slibredden slog sig allerede i yngre stenalder fra år 4000 f. Kr. jægere og samlere ned som fastboende.

Vis detalljer

Karby

Stednavnet er af dansk oprindelse og betyder "helligbygd". Som kirkebygd var Karby også et af de ældste skolelokaliteter på halvøen Svansø. Fra 1888 til 1958 var Karby også et stoppested for den den gang eksisternde amts jernbane fra Egernførde til Kappel.

Vis detalljer

Rieseby

I 1352 blev sognet Riseby nævnt første gang som "Rysbyharret". Den i kommune-våbenskjoldet afbillede thingstok i form af et Antoniuskors er en henvisning til et middelalderligt mødested, et thingsted, i Riseby-området.

Vis detalljer

Waabs

Waabs benævnes første gang i 1382 som „groten Wopensee“. Af fremragende historisk betydning i Waabs sognekommune er først og fremmest herregården Gut Ludwigsburg med sin imponerende hovedbygning, samt den fra yngre jernalder stammende langdysse fra Karlsminde.

Vis detalljer

Det kunne måske også interessere

Logi og arrangementer på Svansø/Schwansen

Gæst stemme

Den fuldkomne rekreation på en halvø.

Jeg tager altid gerne med min familie til halvøen Svansø/Schwansen, for det meste på campingferie. Sammen med mine bedsteforældre testede vi sidste år et skønt sommerhus i Langholt/Langholz og var simpelhen begejstrede.

Mine børn har altid haft den største fornøjelse i oplevelses- og feriecentret Ostsee Resort Damp.

Rosemarie K. fra Gelsenkirchen

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik