Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Et klenodie i direkte nærhed til ØstersøenHistoriske rundture på Svansø

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Marie Kirke i Vabs

De ældste dele fra kirken i Lille Vabs/Kleinwaabs stammer fra gotikkens tid. En forgænger skal have stået tæt på vandet og være nedbrændt i det 14. århundrede. Marie Kirken fik sin nuværende form med det mægtige fireetagers tårn mod slutningen af det 16. århundrede og kirkeskibets hvælving gennem tre korsspanthvælvinger fra år 1608. Kirken rummer bemærkelsesværdige kunstværker såsom en tidlig gotisk døbefont af gotlandsk kalksten samt gotiske træskulpturer, som formentlig stammer fra et Mariealter fra omkring 1460. Seværdige er opså kalkmalerierne fra renæssancetiden i alterrummet.

Fattighus

Til de prægende bygninger i bymidten i Lille Vabs/Kleinwaabs regnes du over Marie Kirken også det historiske Fattighus/Armenstift. Den fredede stiftelsesbygning ligger ved siden af kirken blev opført i 1730 af herremanden på Ludwigsburg, Friedrich Ludwig von Dehn. Igennem århundreder var det et hjemsted for de gamle i sognet. I dag bliver den tidligere Vabs fattigstiftelse brugt til beboelse. Teglstensbygningen med sit høje valmtag står på et kampstensfundament.

Pastorat

Sognet Vabs´ præstegård/Pastorat afrunder ved udover kirken og fattighuset den historiske bykerne i Lille Vabs/Kleinwaabs. Den stammer fra 1842 og fortsætter traditionen fra to ældre bygninger, som blev ødelagt af ildebrand omkring 1670 og 1724. Præstegården udmærker sig ved sin store have – en reminiscens fra fortids dage, hvor en præst selv skulle sørge for sit underhold. Som deltidsbønder havde præsterne fra Vabs igennem århundreder dyrehold i præstegårdshaven og dyrkede selv frugt, grøntsager, kartofler og urter.
 

Herregården Gut Ludwigsburg

Gut Ludwigsburg in Waabs

Godset hed oprindeligt Kohövede. Herregården selv blev bygget på fundamentet af en gammel vandborg. Igennem en lang periode hørte den til de største godser i landet.  Det nuværedne hovedhus med sine haver blev opført efter 1729 af Ludwig von Dehn, der omdøbte herregården til Ludwigsburg. Den treetagers store bygning regnes til de betydeligste fra baroktiden i delstaten Slesvig-Holsten. Af særlig betydning er dens „Bunte Kammer“ med sin værelsesudsmykning bestående af 145 oliemalerier. Seværdig er portbygningen fra det 16. Århundrede. I dag er Ludwigsburg kendt viden om for sine kulturarrangementer, caféen, gårdbutikken og det årlige julemarked.

Langdysse fra Karlsminde

Langbett von Karlsminde

Talrige stendysser omkring Vabs/Waabs henviser til en rigtig lang beboelse på egnen. Af de engang mellem 65 og 70 forefundne fortidsgrave er kun få endnu vel bevarede. Den 56 meter lange, i yngre stenalder omkring 2.500 før Kristi fødsel opførte langdysse  fra Karlsminde blev grundigt restaureret mellem 1976 og 1978 og fuldstændigt genoprettet. Siden da tiltrækkes besøgende gæster af det viden om synlige og frit tilgængelige mindesmærke med sine 108 vandresten og tre gravkamre. Typisk for langdysser som i Karlsminde er netop de flere gravkamre, som er anbragt ved siden af hinanden  i en langstrakt kæmpehøj.


Fiskerrønne Langholt

I bydelen Langholt/Langholz bosatte bønder sig fra det 13. århundrede. Indtil det 19. århundrede hørte landsbyen til herregården Gut Ludwigsburg, og gennem lang tid var også fiskere her hjemme. Om denne tid minder den stråtækte fiskerrønne („Fischerkate“), et historisk, tæt ved  naturstranden Langholt/Langholz stående bindingsværkshus. Den i 1861 opførte bygning var igennem årtier et røgeri og husede også fiskere og daglejere med deres familier. I dag bliver den restaurerede rønne benyttet som gæstgiveri. I en hyggelig atmosfære – om sommeren på terrrassen – nyder gæster her det gode køkken eller frisklavet kaffe & kage.

Historiske rundture på halvøen Svansø/Schwansen

På tur på sporene af en spændende historie

Fleckeby
Karby
Rieseby

Fleckeby

Die Wurzeln der Gemeinde Fleckeby reichen weit zurück. Auf den Höhen oberhalb des Schleiufers siedelten sich bereits in der Jungsteinzeit ab 4000 vor Christi Jäger und Sammler als sesshafte Bauern an.

Vis detalljer

Karby

Der Ortsname kommt aus dem Dänischen und bedeutet „Kirchdorf“. Als Kirchdorf war Karby auch einer der ältesten Schulstandorte auf der Halbinsel Schwansen. Von 1888 bis 1958 war Karby Haltepunkt der damaligen Kreisbahn von Eckernförde nach Kappeln.

Vis detalljer

Rieseby

1352 wurde die Gemeinde Rieseby erstmals als „Rysbyharret“ erwähnt. Der auf dem Gemeindewappen abgebildete Dingstock in Form eines Antoniuskreuzes verweist auf eine mittelalterliche Versammlungsstätte (Thingplatz) im Raum Rieseby.

Vis detalljer

Værd at se på halvøen Svansø/Schwansen

Vore tips til jeres ferie på halvøen

Det kunne måske også interessere

Logi og arrangementer på Svansø/Schwansen

Gæst stemme

Den fuldkomne rekreation på en halvø

Jeg tager altid gerne med min familie til halvøen Svansø/Schwansen, for det meste på campingferie. Sammen med mine bedsteforældre testede vi sidste år et skønt sommerhus i Langholt/Langholz og var simpelhen begejstrede.

Mine børn har altid haft den største fornøjelse i oplevelses- og feriecentret Ostsee Resort Damp.

Rosemarie K. fra Gelsenkirchen

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik