Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Hjertet af halvøen SvansøHistoriske runture Riseby

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Riseby station

I løbet af 1870´erne opstod overalt nye togstrækninger – også i det Tyskalnds nye nord, hvor det private selskab „Kiel-Eckernförde-Flensburger Eisenbahn-Gesellschaft (KEFE)“ blandt andre blev dannet. Forskellige banelinier blev diskuteret. Den daværende gæstgiver i Riseby, Köhn, knn man måske takke for, at sporet blev lagt via Riseby og stationen ikke, som først antaget, skulle opføres i Stubbe. Ved optagelsen af den regulære trafik mellem Kiel og Flensborg d. 20. december 1881 blev Riseby Station festligt pyntet.

Apotek i det gamle skolehus: „Schulhaus-Apotheke“

Eksperter ser straks, at teglstensbygningen med apoteket ved Riseby Dorfstraße tidligere var en skolebygning. I 1859 opførtes skolen her ved siden af Riseby Kirke. I første omgang var bygningen stråtækt, men efter at en etage blev tilføjet i 1929 fik bygningen sit nuværedne udseende – og fra 1984 ligger her „Schulhaus-Apotheke“ med en dejlig urte-forhave. Historien bag Risebys skolebygningen går langt tilbage. Den første skole var en sogneskole som lå ved siden af præsteboligen i Norby. I 1727 blev den flyttet til en plads over for skolekroen – efter en brand blev så den nuværende apotekbygning bestilt.


Det gamle pastorat i Norby

Det er påvist, at der alllerede fandtes et pastorat i landsbydelen Norby – én kilometer fra kirken i centrum for Riseby. Afstanden er let at forklare. I tidligere tid skulle præsten også drive et landbrug, som sikrede dem den største del af deres udkomme. Til pastoratet i Norby hørte også en lade, stalde og andre sidebygninger. Den endnu velbevarede pastoratsbygning i Norby blev færdig i december 1812. Efter at et kirkeligt menighedscentrum var blevet opført, blev det stråtækte hus i 1974 solgt til en privatperson.

Vindmøllen Anna med savværk

Mühle Anna in Rieseby

Møllen Anna i bydelen Norby blev opført i 1911. Forgængeren bar blevet offer for en brand. Særligt ved møllen er, at møllerens villaagtige beboelseshus ligger direkte ved siden af. Indtil 1978 satte Annas fire vinger fire maleværk i gang. I 1994 købte Riseby kommune den noget derangerede mølle. Med masser af frivillig arbejdskraft fulgte en grundig restaurering. I dg beherberger Møllen Anna et folkemindemuseum med mere end 2.000 udtsillingsgenstande, den antikvarisk møblerede indgang er et populært offentlidt vielseskontor. Til museet hører også det gamle savværk og en rekonstruret hestegang, i Møllehuset ligger en café.

Gæstgiveriet „Riesby Krog“ med „Reetdachkate“

Riesby Krog in Rieseby

Lige siden 1850 er „Riesby Krog“ det sociale centrum i landsbyen Riseby. Også mere end halvandet hundrede år efter grundstensnedlæggelsen er strukturen med to gæsterum, en salon og en stor sal vidtgående i deres originale tilstand. Efter et pagtskifte i 2007 har den historiske kro med sit regionale.friske køkken. gjort sig et godt navn som stedet for madnydelse . Ved siden af „Niesby Krog“  står en gammel bindingsværksrønne, der blev bygget omkring 1800 som stråtækt, tværliggende bjælkehus. I begyndelsen af 1990´erne blev hytten saneret komplet til sin oprindelige form som beboelses- og brugshus.

Sankt Petri Kirke

Risebys vartegn går tilbage til det 13. århundrede. Slesvigs biskopper, der i sin tid havde en befæstet borg på herregården Gut Stubbe, tog beslutningen om kirkebygningen. Kirken blev i starten bygget i romansk, flad stil, men efter et skift i byggeplanerne i slutningen af det 13. århundrede blev den i den senromanske overgangstid udtstyret med hvælvinger. Den hos bryllupspar særdeles populære Skt. Petri Kirke er et imponerende eksempel på teglstensbygninger fra den tid. Atmosfæren understreges af den smukke kirkegård udenfor. Indenfor tiltrækker Triumfkors-gruppe, døbefont, prædikestol og det barokke alter de besøgendes blikke og opmærksomhed.

Historiske rundture på halvøen Svansø/Schwansen

På tur på sporene af en spændende historie

Fleckeby
Karby
Waabs

Fleckeby

Die Wurzeln der Gemeinde Fleckeby reichen weit zurück. Auf den Höhen oberhalb des Schleiufers siedelten sich bereits in der Jungsteinzeit ab 4000 vor Christi Jäger und Sammler als sesshafte Bauern an.

Vis detalljer

Karby

Der Ortsname kommt aus dem Dänischen und bedeutet „Kirchdorf“. Als Kirchdorf war Karby auch einer der ältesten Schulstandorte auf der Halbinsel Schwansen. Von 1888 bis 1958 war Karby Haltepunkt der damaligen Kreisbahn von Eckernförde nach Kappeln.

Vis detalljer

Waabs

Waabs wurde 1382 erstmals als „groten Wopensee“ erwähnt. Von herausragender historischer Bedeutung sind in der Gemeinde Waabs vor allem das Gut Ludwigsburg mit seinem imposanten Herrenhaus sowie das aus der Jungsteinzeit stammende Langbett von Karlsminde.

Vis detalljer

Det kunne måske også interessere

Logi og arrangementer på Svansø/Schwansen

Gæst stemme

Den fuldkomne rekreation på en halvø.

Jeg tager altid gerne med min familie til halvøen Svansø/Schwansen, for det meste på campingferie. Sammen med mine bedsteforældre testede vi sidste år et skønt sommerhus i Langholt/Langholz og var simpelhen begejstrede.

Mine børn har altid haft den største fornøjelse i oplevelses- og feriecentret Ostsee Resort Damp.

Rosemarie K. fra Gelsenkirchen

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik