Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Kirkesogn og knudepunktHistoriske rundture Karby

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Teglværk Karby

Den i dag bevarede teglværksbygning i Eckernförde Straße blev opført omkring 1880. „Gründerzeit“-bygningen husede teglværkets kontorer og administration. Nu er bygningen en beboelsesejendom. Teglværket i Karby var i drift til omkring 1920. Til brændeovnen hørte en 26 meter høj skorsten. Lérmaterialet blev vundet fra den såkaldte „Ziegelteich“/teglværksdam, nu med gadenavnet „Am Ziegelteich“. De håndstrøgne sten ventede i et stort tørreskur på brændingen.

Den gamle Postbygning

Bygningen „An der Kirche 5“ er et godt eksempel på de landlige huse i schweizerstil med en halv ekstraetage på tagrygsiden („Kniestock-Stil“) fra den såkaldte „Gründerzeit“. Bygningen blev i 1878 bygget til Karby-købmanden Heinrich Marten. Omkring år 1900 startede August Jochimsen med sin datter Minna her en postforretning. Indtil 1981 var det stedets postfilial. Så blev det brugt som dyrlægepraksis, før diverse lægepraksisser og et tandteknisk laboratorium slog sig ned her. Bygningen er et eksempel på den tidstypiske tyske byggestil „Kniestockhaus“. Ydermurenenes højde, træforsiringerne og det rigs-forenende tyske bånd „das Deutsche Band“ – det omløbende rammestykke i tegl.

Karby Kirke

Kirche in Karby

Den tidlige gotiske kirkes skib og kor blev opført omkring 1260. I første omgang var det en teglstenskirke med fladt bjælkeloft, kort efter blev det forsynet med hvælving og udvidet med et sakristi. Det massive tårn – murene er to meter tykke! – fik Karby Kirke omkring 1500. I 1937 blev kirken komplet renoveret. Frau dette stammer også tårnuret. Glasruderne blev udfærdiget af Käte Lassen i 1938. Indenfor er det billedskæreren Hans Gudewerth I. tilskrevne renæssance-prædikestol fra 1592, der imponerer. Døbefonten fra det 12. århundrede er ældre end kirken selv.Villa Bechler

Villaen fra ´Gründerzeit´-perioden med et tårn med kuppeltag blev bygget til Paul Franz Bechler. Den Kejserlig-Kongelige Hofleverandør af smør og honning tildelte bygmesteren Kruckau fra Egernførde opgaven at lave udkastet. Udført blev opgaven af tømrermesteren Blaas fra Kappel. Med de bløde rød-hvide farver står villaen i sær kontrast til omgivelserne. Siden 1984 beherberger bygningen en landlæge-fællespraksis. Til højre ved indkørselen står en historisk grænsesten med inskriptionen „Dörphofer Wegescheide 1835“. Den markerede i fordums tid enden på vejstykket som, skulle holdes af bønderne fra det nærliggende Dörphof.Kniestockhaus Petersen

Typisk for ´Gründerjahres´arkitektur er de rigt pyntede facader, der er forpligtet af den tyske historicisme. I landdistrikterne efterlod Gründer-perioden sine arkitektoniske spor: i stedet for de indtil da almindelige nedertyske „Fachhallenhäuser“ byggede man nu de schweizerstilmæssigt prægede „Kniestockhäuser“.
Disse er kendetegnet ved en op til en meter over stueetagen (eller etage derover) højere bygget ydermur – og dermed en loftsetage der kan udnyttes bedre. Et typisk, godt bevaret Kniestockhaus står i Eckernförder Landstraße 45. Det bliver i dag udnyttet til beboelse.

Hotel og Gæstgiveri Nüser

Hotel und Gasthaus Nüser in Karby

Fra 1888 til 1958 førte amts-smalsporsbanen („Kleinbahn“) fra Egernførde til Kappel gennem Karby. I kurven foran kirken lå perronen dengang. I 1911 nedbrændte Banegårdskroen Rathje ved…. den årlige brandværnsfest. På samme sted opførte i 1912 Bremer-arkitekten Otto Rathje et nu to-etagers stations- hhv. hotelbygning. Efter Anden Verdenskrig var den blandt andet sparekasse og lægepraksis. Siden 1984 er „Hotel & Gasthaus Nüser“ her i bygningen med det markante, af kvistudbygninger gennembrudte valmtag


Historiske rundture på halvøen Svansø/Schwansen

På tur på sporene af en spændende historie

Fleckeby
Rieseby
Waabs

Fleckeby

Die Wurzeln der Gemeinde Fleckeby reichen weit zurück. Auf den Höhen oberhalb des Schleiufers siedelten sich bereits in der Jungsteinzeit ab 4000 vor Christi Jäger und Sammler als sesshafte Bauern an.

Vis detalljer

Rieseby

1352 wurde die Gemeinde Rieseby erstmals als „Rysbyharret“ erwähnt. Der auf dem Gemeindewappen abgebildete Dingstock in Form eines Antoniuskreuzes verweist auf eine mittelalterliche Versammlungsstätte (Thingplatz) im Raum Rieseby.

Vis detalljer

Waabs

Waabs wurde 1382 erstmals als „groten Wopensee“ erwähnt. Von herausragender historischer Bedeutung sind in der Gemeinde Waabs vor allem das Gut Ludwigsburg mit seinem imposanten Herrenhaus sowie das aus der Jungsteinzeit stammende Langbett von Karlsminde.

Vis detalljer

Det kunne måske også interessere

Logi og arrangementer på Svansø/Schwansen

Gæst stemme

Den fuldkomne rekreation på en halvø

Jeg tager altid gerne med min familie til halvøen Svansø/Schwansen, for det meste på campingferie. Sammen med mine bedsteforældre testede vi sidste år et skønt sommerhus i Langholt/Langholz og var simpelhen begejstrede.

Mine børn har altid haft den største fornøjelse i oplevelses- og feriecentret Ostsee Resort Damp.

Rosemarie K. fra Gelsenkirchen

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik