Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Beliggende mellem Hytten Bjerge og SlienHistoriske rundture Fleckeby

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Herredet Fleckeby

Hardvogtei in Fleckeby

Administrationen i Hertugdømmet Slesvig var igenenm århundreder opdelt i herreder. Hytten Herred – i begyndelsen kaldet Berherred, blev første gang nævnt i 1519. I 1527 gav Kong Frederik I. Berherred selvstændighed, Herredsfogedsædet blev i 1683 forlagt fra herregården Gut Hütten til Flækkeby/Fleckeby, hvor der fra 1685 også var en domstol. I 1706 blev her bygget en særlig Amtshus. Det idag bevarede, i 1997 sanerede Flækkeby Herredsfogedsæde („Hardesvogtei“) stammer fra året 1856 og tjente som tjenestebolig og kontor for herredsfogeden. Her bliver nu præsenteret en udstilling vedrørende de i 1889 afskaffede herreder i Hertugdømmet Slesvig.

Søsportsforeningen lystbådehavn

I 1963 blev den første søsportsforening i et landdistrikt ved Slien grundlagt af nogle Flækkeby-borgere. Snart opførtes en bådebro, senere kom et klubrum og en bådshal dertil. Efter at der i første ombæring også bestod en roklub, rykkede sejlsporten i centrum. Lystsejlerhavnen med 60 liggepladser i sin nuværende form blev opført i 1995. Det var den første Slihavn med flydebro. Siden 2003 findes her i Flækkeby også en professionel havnefoged. P.t. har søsportsforeningen 240 medlemmer, men rundt regnet 350 såkalte „gæsteliggere“ anløber hvert år yachthavnen ogtilbringer årets skønneste tid ved Slien.

Slottet Louisenlund

Schloss Louisenlund in Güby

Louisenlund blev opført mellem 1772 og 177 af Hermann von Motz og var en fødselsdagsgave af kongens statholder Landgreve Carl von Hessen til sin hustru Louise, datter af Kong Frederik V. , søster til Chr. VII. I 1831 blev sommerresidensen overdraget til Huset Beck som nye hertuger af Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg-linien, som gav slotett dets nuværende form. Den rene arkitektur, nærheden til Slibredden og den udstrakte engelske park gør Louisenlund Slot til et fremragende vidnesbyrd om sin tid. Fra 1949 er slottet blevet brugt som kostskole på initiativ af Hertug Friedrich zu Schleswig-Holstein, i dag er det sæde for den velrenommerede gymnasie-kostskole ´Internat´ Louisenlund

Korskirke

Flækkeby er en del af kirkesognet Kosel. Det lange kirkelige liv afspilledes således ehr. Men jo større Flækkeby bleb, desto større blev ønsket om en egen kirkegård – og en egen kirke. I 1951 blev Flækkeby kirkegård indviet på Schneckenberg. Begravelser måtte finde sted i det fri. I 1960 grundlagdes en forening til opførelse af en kirke. Korskirken ved Hykamp kunne endelig indvies i 1963. Denne tæller nu med til Flækkebys vartegn.
Den gamle Skole Flækkeby

I 1695 berettes for første gang om en lærer i Flækkeby. Han underviste i sit hus, hans efterfølgere i små husmandshytter. I 1761 bygges en skolebygning ved i landsbyens vestlige udkant. Flækkeby skole talte med mere end 100 elever i én klasse til de største på egnen. I 1814 indførtes overalt i kongeriget skolepligt, fra 1821 var lærerne seminarieuddannede, og i 1838 blev skolen udvidet med en tilbygning. Efter II. Verdenskrig blev mere end 200 børn undervist på to ´skiftehold´. Aflastning kom i 1950 med den nye skolebygning, som i dag bliver benyttet som grundskole – den gamle skolebygning er herefter blevet benyttet til privat formål.

Kunst-Café

Kunstcafé in Fleckeby

Gaden„Auf der Höhe“ i den nordlige udkant af Flækkeby blev anlagt i 1970erne. Typiske parcelhuse fra den tid ligger her i blindgyden. I hus nr. 10 åbnede gudrun Teuteberg-Tammling den 30. Juni 1985 en af de første caféer i det landlige Slesvig-Holsten. Op til i dag bedriver hun her i udkanten af landsbyen sin„Kunst-Café Fleckeby“, der er meget populær ud over byens grænser, ikke kun for sine lagkager og den håndfiltrerede kaffe, men også for sit tilbud inden for kunsthåndværk – og for sin have, hvor mere end 150 rosenarter blomstrer i sæsonen.

Historiske rundture på halvøen Svansø/Schwansen

På tur på sporene af en spændende historie

Karby
Rieseby
Waabs

Karby

Der Ortsname kommt aus dem Dänischen und bedeutet „Kirchdorf“. Als Kirchdorf war Karby auch einer der ältesten Schulstandorte auf der Halbinsel Schwansen. Von 1888 bis 1958 war Karby Haltepunkt der damaligen Kreisbahn von Eckernförde nach Kappeln.

Vis detalljer

Rieseby

1352 wurde die Gemeinde Rieseby erstmals als „Rysbyharret“ erwähnt. Der auf dem Gemeindewappen abgebildete Dingstock in Form eines Antoniuskreuzes verweist auf eine mittelalterliche Versammlungsstätte (Thingplatz) im Raum Rieseby.

Vis detalljer

Waabs

Waabs wurde 1382 erstmals als „groten Wopensee“ erwähnt. Von herausragender historischer Bedeutung sind in der Gemeinde Waabs vor allem das Gut Ludwigsburg mit seinem imposanten Herrenhaus sowie das aus der Jungsteinzeit stammende Langbett von Karlsminde.

Vis detalljer

Det kunne måske også interessere

Logi og arrangementer på Svansø/Schwansen

Gæst stemme

Den fuldkomne rekreation på en halvø.

Jeg tager altid gerne med min familie til halvøen Svansø/Schwansen, for det meste på campingferie. Sammen med mine bedsteforældre testede vi sidste år et skønt sommerhus i Langholt/Langholz og var simpelhen begejstrede.

Mine børn har altid haft den største fornøjelse i oplevelses- og feriecentret Ostsee Resort Damp.

Rosemarie K. fra Gelsenkirchen

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik