Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Herregårde på Svansø/SchwansenPragtbygninger med den bedste beliggenhed

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Herregården Ludwigsburg i Vabs

Gut Ludwigsburg in Waabs an der Ostsee

Tidligere havde godset navnet „Kohovede“. Den nuværede herregård er opført i imposant stil på fundamentet af en gammel vandborg. Den blev opført fra år 1729 til Ludwig von Dehn, godsets navngiver. Igennem lang tid var det et af landets største godser og er endnu i dag et af de betydeligste bygningsværker fra barokkens tid i delstaten Slesvig-Holsten. Seværdigt er her især dets „Bunte Kammer“ med dets prægtige udsmykning med 145 emblemer og den imponeredne portbygning fra det 16. århundrede.

På herregården Gut Ludwigsburg er der regelmæssigt kulturarrangementer. Meget populært er også det årlige ´herregårds-julemarked´(„Weihnachtsmarkt“) Også caféen og gårdbutikken er dejlige udflugtsmål i ferietiden.

Herregården Sophienhof i Vabs

Gut Sophienhof in Waabs

Herregården Sophienhof er blevet til et sandt Eldorado for store og små på oplevelsesferie. Ud over et gemytligt hø-herberg, som den tidligere hestestald er blevet udbygget til, er der også blokhytter til overnatning i gedigen nordisk stil, Feriesjov er der også sørget for: Ved swinGolf, indoor-minigolf eller fodboldgolf kan spillegénerne slå sig løs i fri udfoldelse.

Herregården Krieseby i Kriseby

Gut Krieseby in Schwansen

Godsets historie går tilbage til det 12. århundrede. Den danske købmand Christian Otte udformede i midten af 1700-tallet gård- og parkanlægget. I dag ejes godset af familien Kühl. Den seværdige park med et 800 år gammelt egetræ ligger bag hovedhuset og er en del af haveruten „Slihavernes Eventyr og Myter“ („Märchen und Mythen der Schleigärten“).

Herregården Saxtorf i Riseby

Gut Saxtorf in Rieseby

Hårdnakkede rygter, at der skulle være optaget Edgar-Wallace-kriminalfilm på herregården Saxtorf (populære film i 60´erne og 70´erne syd for grænsen) må desværre dementeres, også selv om atmosfæren her kunne indbyde hertil. Men immervæk var Saxtorf „hot“ som optagelsessted til en reklamespot, hvor en vis „Dracula“ begik sit uvæsen – bare uhyggeligt!
Herregården Gut Saxtorf blev med sine 27 værelser på ialt 1.000 kvm. bygget mellem 1850 og 1852 – alle den dag i dag beboede ved ejerne.

Vort tip: Inden for rammerne af grupperejsetilbud fra regionale udbydere kan herregården Gut Saxtorf også besigtiges inden for dørene efter aftale.

Herregården „Gut Stubbe“ i Riseby/Rieseby

Gut Stubbe in Rieseby

I mere end 800 år har der været en bebyggelse ved Slien, som bærer på navnet Stubbe. Den bygningsmæssige karakter i dag skylder godset Stubbe de to ejere Kurt Waldthausen og Peter Kruse. Siden har den hamborgske reder og entreprenør Dr. Bernd Kortüm sørget for genskabelsen af byggesubstansen efter fredningsmyndighedernes anvisninger. Godsets ´frugtgård´ råder over vidtstrakte plantagearealer. Hertil findes så en herregårdsbutik, der tilbyder et stort varesortiment. Dette er sæson-betonet, men som tilbyder frugt hele året rundt fra egen dyrkning, med marmelader  og syltetøj, honning, æg, ost og meget mere.

Heregården Damp

Gut Damp in Damp

Herregården Damp ligger mellem Fuglsang-Grønholt/Vogelsang-Grünholz og Ostsee Resort Damp, omgivet af dybgrønne skove og udstrakte landområder. Det tilhørte engang biskoppen i Slesvig.
Fra slutningen af 1500-tallet er renæssancebygningen beboet af familien Reventlow, som har sørget for at gøre godset delvist tilgængeligt for offentligheden,

Således findes i området restauranten „Kuhhaus“ med et avanceret regionalt køkken. Ligeledes bliver en lille kunsthandel drevet i en sidebygning på godset. Seværdig er også den vidunderlige barokhave på arealet.

Herregården Gut Louisenlund ved Gyby

Schloss Louisenlund in Güby

Slottet Louisenlund på godset af samme navn blev bygget i tiden mellem 1772 og 1776. Nu tilhører godset hertuglinien Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg. På slottet samt over hele godsarealet er i dag en statsanerkendt, højt anset kostskole („Internat“) ved den private stiftelse Louisenlund med heldagsgymnasium. I sommermånederne tilbyder ´Stiftung Louisenlund´ regelmæssigt rundvisninger gennem frimurerhaven, hvorman så også får noger om godsets historie at høre og kan nyde et vidunderligt udsyn over Slien.

Historiske rundture på halvøen Svansø/Schwansen

På tur på sporene af en spændende historie

Fleckeby
Karby
Riseby/Rieseby
Waabs

Fleckeby

Sognet Flækkebys rødder går langt tilbage i tiden. På højdedraget over Slibredden slog sig allerede i yngre stenalder fra år 4000 f. Kr. jægere og samlere ned som fastboende.

Vis detalljer

Karby

Stednavnet er af dansk oprindelse og betyder "helligbygd". Som kirkebygd var Karby også et af de ældste skolelokaliteter på halvøen Svansø. Fra 1888 til 1958 var Karby også et stoppested for den den gang eksisternde amts jernbane fra Egernførde til Kappel.

Vis detalljer

Riseby/Rieseby

I 1352 blev sognet Riseby nævnt første gang som "Rysbyharret". Den i kommune-våbenskjoldet afbillede thingstok i form af et Antoniuskors er en henvisning til et middelalderligt mødested, et thingsted, i Riseby-området.

Vis detalljer

Waabs

Waabs benævnes første gang i 1382 som "groten Wopensee". Af fremragende historisk betydning i Waabs sognekommune er først og fremmest herregården Gut Ludwigsburg med sin imponerende hovedbygning, samt den fra yngre jernalder stammende langdysse fra Karlsminde.

Vis detalljer

Det kunne måske også interessere

Logi og arrangementer på Svansø/Schwansen

Gæst stemme

Den fuldkomne rekreation på en halvø

Jeg tager altid gerne med min familie til halvøen Svansø/Schwansen, for det meste på campingferie. Sammen med mine bedsteforældre testede vi sidste år et skønt sommerhus i Langholt/Langholz og var simpelhen begejstrede.

Mine børn har altid haft den største fornøjelse i oplevelses- og feriecentret Ostsee Resort Damp.

Rosemarie K. fra Gelsenkirchen

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik