Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Tag det roligt, med tid tilen landsbyhistorie: Damp

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Damp

Frerie-resort ved Østersøen

Det nuværende Ostsee Resort Damp blev åbnet i 1973.

Det oprindeligt kun turistmæssigt udbyggede resort udviklede sig endnu i bygningsfasen til et areal med et turistmæssigt og en klinisk del, som samtidgt opstod ved siden af hoteller og feriehuse. Rehabilitationscentret spiller idag en førende rolle i hele Forbundsrepublikken Tyskalnd på grund af sin beliggenhed direkte ved Østersøen.

Men også turistmæssigt har resortet stadigt udviklet sig. Ved siden af de mangfoldige logier og den skønne Østersøstrand findes i damp et opdager-bad med havvand og et Fun & Sport Center til alle slags fritidsaktiviteter, også ved „skidtvejr“.

Lystbådesejlere finder i Damp ved 14 anløbsbroer ialt 365 liggepladser og også en plads i solen! Meget idyllisk er herregården Gut Damp, der blev bygget i renæssance-stil i året 1595. Den prægtige, 10 meter høje indgangshal vækker et flot indtryk. Vidunderlige stukpartier og møbler fra tiden omkring 1700 føjer sig optimalt ind i den herskabelige beboelse. Også haven i barokstil er en virkelig fryd for øjet.

Impressioner rundt omkring Damp

Landsbyhistorien i billeder

  • Ostseestrand in Damp
  • Strandterrasse Albatros in Damp
  • Kinder am Strand in Damp
  • Familie am Hundestrand in Damp

Historiske rundture på halvøen Svansø/Schwansen

På tur på sporene af en spændende historie

Fleckeby
Karby
Riseby/Rieseby
Waabs

Fleckeby

Sognet Flækkebys rødder går langt tilbage i tiden. På højdedraget over Slibredden slog sig allerede i yngre stenalder fra år 4000 f. Kr. jægere og samlere ned som fastboende.

Vis detalljer

Karby

Stednavnet er af dansk oprindelse og betyder "helligbygd". Som kirkebygd var Karby også et af de ældste skolelokaliteter på halvøen Svansø. Fra 1888 til 1958 var Karby også et stoppested for den den gang eksisternde amts jernbane fra Egernførde til Kappel.

Vis detalljer

Riseby/Rieseby

I 1352 blev sognet Riseby nævnt første gang som "Rysbyharret". Den i kommune-våbenskjoldet afbillede thingstok i form af et Antoniuskors er en henvisning til et middelalderligt mødested, et thingsted, i Riseby-området.

Vis detalljer

Waabs

Waabs benævnes første gang i 1382 som „groten Wopensee“. Af fremragende historisk betydning i Waabs sognekommune er først og fremmest herregården Gut Ludwigsburg med sin imponerende hovedbygning, samt den fra yngre jernalder stammende langdysse fra Karlsminde.

Vis detalljer

Det kunne måske også interessere

Logi og arrangementer på Svansø/Schwansen

Gæst stemme

Den fuldkomne rekreation på en halvø

Jeg tager altid gerne med min familie til halvøen Svansø/Schwansen, for det meste på campingferie. Sammen med mine bedsteforældre testede vi sidste år et skønt sommerhus i Langholt/Langholz og var simpelhen begejstrede.

Mine børn har altid haft den største fornøjelse i oplevelses- og feriecentret Ostsee Resort Damp.

Rosemarie K. fra Gelsenkirchen

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik