Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Tag det roligt, med tid tilen strandferie på halvøen Svansø

 • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
 • b Testede logiværter
 • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Halvøen Svansø

Strande i naturen

Er I og hele Jeres familie modne til en rigtig ø-ferie eller rettere halvø-ferie og ønsker ikke at køre langt og alligevel være i det lidt „fremmede“ og „eksotiske“? Ferie ved den velkendte Østersø og alligevel lidt anderledes? Lige syd for landegrænsen, ved havet og i den frie natur? Så er det tiden til at strande her i „LANGSAMZEIT“, mottoet for ferieregionen omkring Sli og Østersø. Træk stikket, gå ned i gear, slow-down, historisk fordybelse – det tilbydes på halvøen Svansø.

Vandsportsfolk udfordres, her banker hjerterne højere. Sejlere og surfere føler sig veltilpasse ved Ostseebad Damp, men også de mange mindre naturstrande og klintområder ved Karlsminde og Vabs/Waabs indbyder til at slappe af. Aktivt. Eller bare at drive den af.

Skulle man have fået nok af hav og himmel, så indbyder de fredfyldte landsbyer på halvøen til at blive opdaget på cykel, til fods og også højt til hest. Et fint udbygget net af vandre-, cykel-  og ridestier hjælper én på vej, fører gennem naturen, ad gamle alléer, forbi enge og marker. Til dette landskab føjer sig nogle pragtfulde herregårde, delvist åbne for publikum. Og med masser af historier om sig og historie i sig.

Overnatnings- og logimuligheder er der mange af i området Svansø/Schwansen. Ved siden af mange ferieboliger, ofte direkte ved Østersøen, får også camping- og autocampervenner tilbudt herlige muligheder for at slå sig ned for en nat eller to, eller mere.

Impressioner fra halvøen Svansø/Schwansen

Natur og hav så langt som øjet rækker

 • Missunde in Schwansen
 • Feld in Hohenstein auf der Halbinsel Schwansen
 • Hohenstein auf der Halbinsel Schwansen
 • Steilküste in Hohenstein an der Ostsee
 • Familie am Strand in Hohenstein

Konkrete tips til Jeres feriedage

Hvordan en dagstur, en weekend eller en hel uge kan tilbringes på halvøen Svansø

Feriedag
Weekend
Ferieuge

Feriedag

Vores ferieekspert anbefaler herregårdsturen på den tohjulede. Her ses mange af regionens skjulte herregårde og landsbyen med de stråtækte huse Siseby/Sieseby. Som specielt overnatningssted anbefales Høherberget på herregården ´Gut Sophienhof´.

Vis detalljer

Weekend

Hvordan man kan tilbringe en weekend på halvøen Svansø/Schwansen viser vores ferieekspert. I tager på opdagelse på Svansø på 2 hjul, med sejlbåd og kan nyde et rigt favnende wellnesstilbud i ´Ostsee Resort Damp´.

Vis detalljer

Ferieuge

Vores ferieekspert fortæller, hvad man kan foretage sig i en ferieuge på halvøen Svansø/Schwansen. Om to cykelture, om en sejltur og om en tur til honning-manufakturen „Flügelchen“ (= lille vinge) i Vabs/Waabs – her er noget for alle og enhver.

Vis detalljer

Historiske rundture på halvøen Svansø/Schwansen

På tur på sporene af en spændende historie

Fleckeby
Karby
Riseby/Rieseby
Waabs

Fleckeby

Sognet Flækkebys rødder går langt tilbage i tiden. På højdedraget over Slibredden slog sig allerede i yngre stenalder fra år 4000 f. Kr. jægere og samlere ned som fastboende.

Vis detalljer

Karby

Stednavnet er af dansk oprindelse og betyder "helligbygd". Som kirkebygd var Karby også et af de ældste skolelokaliteter på halvøen Svansø. Fra 1888 til 1958 var Karby også et stoppested for den den gang eksisternde amts jernbane fra Egernførde til Kappel.

Vis detalljer

Riseby/Rieseby

I 1352 blev sognet Riseby nævnt første gang som "Rysbyharret". Den i kommune-våbenskjoldet afbillede thingstok i form af et Antoniuskors er en henvisning til et middelalderligt mødested, et thingsted, i Riseby-området.

Vis detalljer

Waabs

Waabs benævnes første gang i 1382 som "groten Wopensee". Af fremragende historisk betydning i Waabs sognekommune er først og fremmest herregården Gut Ludwigsburg med sin imponerende hovedbygning, samt den fra yngre jernalder stammende langdysse fra Karlsminde.

Vis detalljer
 • Christel Klöpper, Turistforeningen ´Fremdenverkehrsverein Mittelschwansen´

  På alle tider af året virker vores halvø Svansø/Schwansen tillokkende. Vår og tidlig sommer lyser de gule rapsmarker, om sommeren bølger hvede- og bygmarkerne.

 • Heribert Feinen, Turistforeningen ´Touristikverein Waabs´

  Ønsker I en vedvarende og naturnær rekreation, er en naturferie ved Østersøstranden i Vabs/Waabs det helt rigtige for Jer og Jeres kære.

Det kunne også ære af interesse

Logi og arrangementer på Svansø/Schwansen

Gæst stemme

Den fuldkomne rekreation på en halvø

Jeg kører sammen med min familie igen og igen til halvøen Svansø, for det meste på campingferie. Med mine bedsteforældre havde vi sidste år lejet et dejligt feriehus i Langholt/Langholz og var begejstrede.

Mine børn har altid haft det rigtigt sjovt med oplevelser omkring "Ostsee Resort Damp".

Rosemarie K. fra Gelsenkirchen

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik