Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Tag det roligt med tid tilen landsbyhistorie: Ulsnæs

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Ulsnæs

Strand, skov, land og meget mere

Omgivet af et frodigt skovlandskab ligger Ulsnæs i Angel direkte ved Gunneby Nor umddelbart evd Slien. Et udslag af dette skovlandskab er blandt andet det, med flere hundrede år på bagen, ældste egetræ i Slesvig-Holsten, som man kan beundre i bydelen Hestoft-Nord midt i en rundkørsel. (Navnet ´næs/-nis er jo af dansk oprindelse). Landsbybilledet virker ialt ret spredt, hvad der kan føres tilbage til stedets historie, hvor en række selvstændige store bondegårde prægede beboelsen.

Netop dette vidtstrakte og de store grønområder gør landsbyen til et særligt feriested. På Ulsnæs Strand/ Ulsnisstrand kan man nyde sommeren i en helt naturlig atmosfære, og da Sli-udflugtsskibene og også gør et holdt her, kan man tage på opdagelse i hele lokaliteten og regionen og på cykel eller til fods.

Men ikke kund et grønne landskab ranker sig om Ulsnæs, men sandelig også en legende/skrøne: Engang levede i Riseby en kæmpe (tysk ´Riese´) med sin søn i Ulsnæs. For at blive uafhængig af faderen flyttede sønnen til stedet Riseby på Svansø/Schwansen, på den anden sdie af Slien. Derefter leverede de sig et forbitret fader/søn opgør – „kæmpesjovt“!

For nogle år siden blev af den måske kendteste indbygger i Ulsnæs, Andi Feldmann – der udviklede de nærmest kultagtige „Werner“-tegnefilm ved siden af Rötger Feldmann med kunstnernavnet „Brösel“ – opsat en meget opsigtsvækkende skulptur af „Kæmpen fra Ulsnæs“. Et moderne „kultsted“.

Ulsnæs/Ulsnis

Landsbyhistorien i billeder

  • Waldweg in Ulsnis
  • Strand in Ulsnis
  • Schleiblick in Ulsnis
  • Riese von Ulsnis

Historiske rundture på Slilandsbyerne

På tur på sporene af en spændende historie

Sønderbrarup

Sønderbrarup

Allerede i stenalderen var egnen omkring Sønderbrarup beboet. Fund fra bronzealderen bekræfter denne formodning. I nyere tid skyldtes opsvinget i Sønderbrarup åbningen af jernbaneruten mellem Kiel og Flensborg i året 1881.

Vis detalljer

Det kunne måske også interessere

Værd at vide rundt omkring Slilandsbyerne

Gæst stemme

Ægte landsbyromantik i Slilandsbyerne

Vi kommer fra en storby i Tyskland. Vores børn kender ikke til køer, eller får og gæs og ænder. I løbet af en bondegårdsferie i Slilandsbyerne lærer de dyreverdenen at kende og kan tumle rundt i den frie natur og samle en masse erfaringer her. For at ungerne kan få disse oplevelser, kommer vi altid gerne tilbage til Slilandsbyerne.

Maria G. fra Frankfurt am Main

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik