Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Af Angel bliver EnglandThorsbjerger Mose

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Thorsbjerg Mose

På sporet af Anglernes historie

  • Blick auf das Thorsberger Moor
  • Spazierweg am Thorsberger Moor
  • Wald am Thorsberger Moor
  • Thorsberger Festspiele

Thorsbjerg Mose blev i tiden mellem det 1. og det 5. århundrede f. Kr. brugt som offerplads. Som navnet lader formode, gjaldt disse offergaver krigsguden Thor, som skulle blive gunstigt stemt. Medlemmer af en vestgermansk stamme ofrede her våben, spyd, sværd, skjolde og endda smykker. Bjærget blev her også håndstore, forgyldte pynteskiver af kobber, som p.g.a. de værdifulde ornamenter hører til de betydeligste præhistoriske fund i Slesvig-Holsten og Danmark. Ligeledes fandt man romerske hjelme, mønter og genstande med runeindskrifter.

Mange genstande synes oprindeligt at være af romersk herkomst og var formentlig et bytte for anglerne ved krigeriske sammenstød og siden ofret her.

Først og fremmest organisk materiale var blevet konserveret og optimalt bevaret igennem årtusinder, hvorimod jerngenstande var blevet kemisk nærmest fuldkommen ødelagt.
I dag hører Thorsbjerg Mose i Sønderbrarup/Süderbrarup til de vigtigste historiske findesteder fra denne tid over hele Europa.

Hvert andet år finder her ved Thorsbjerg Mose de såkaldte Thorsbjerg-legene sted i Sommermånederne. Disse skildrer angeliternes udvandring i retning mod Angelland, hvad der svarer til det nuværende England. Her slog de sig ned og fandt et nyt hjem.

Historiske rundture på Slilandsbyerne

På tur på sporene af en spændende historie

Süderbrarup

Süderbrarup

Allerede i stenalderen var egnen omkring Sønderbrarup beboet. Fund fra bronzealderen bekræfter denne formodning. I nyere tid skyldtes opsvinget i Sønderbrarup åbningen af jernbaneruten mellem Kiel og Flensborg i året 1881.

Vis detalljer

Værd at se i Slilandsbyerne

Vore tips til Jeres ferie i Slilandsbyerne

Det kunne måske også interessere

Værd at vide rundt omkring Slilandsbyerne

Gæst stemme

Ægte landsbyromantik i Slilandsbyerne

Vi kommer fra en storby i Tyskland. Vores børn kender ikke til køer, eller får og gæs og ænder. I løbet af en bondegårdsferie i Slilandsbyerne lærer de dyreverdenen at kende og kan tumle rundt i den frie natur og samle en masse erfaringer her. For at ungerne kan få disse oplevelser, kommer vi altid gerne tilbage til Slilandsbyerne.

Maria G. fra Frankfurt am Main

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik