Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Tag det roligt, med tid tilEn landsbyhistorie Sønderbrarup/Süderbrarup

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Sønderbrarup/Süderbrarup

En landsby med historie – før og nu

Sønderbrarup/Süderbrarup er en centralkommune blandt Slilandsbyerne. Tidligere fandtes her en radiumholdig kolde, som allerede i tiden før kristendommen var et populært valfartssted. I mellemtiden er denne kilde dog blevet udtørret af udviklingen inden for byggeriet.

En bestående, polulær seværdighed er derimod Thorsbjerg Mose (Moor), der som navnet antyder blev brugt som offersted til Asernes krigsgud Thor. Her har man fundet mange brugsgenstande og våben, som alle stammer fra det 4. Århundrede. Disse fund er så specielle, at de i mellemtiden findes udstillet på Gottorp Slot.

Sønderbrarup/Süderbrarups historiske betydning står også i dag helt i forgrunden. Således er stationsbyens banegård holdested for veterantoget ´Angelner Dampeisenbahn´, som kører mellem Sønderbrarup og Kappel og er noget af en oplevelse for ung og gammel den dag i dag.

Livsglæden i Sønderbrarup opleves her bedst i den sidste juli-weekend, nemlig når Brarup-Markedet åbnes. Her i den nordlige del af Tyskland forbindes et populære omrejsende tivoli ofte med begrebet "peermarkt", som har sin oprindelse i det nedertyske og betyder "hestemarked". Således var Brarup-markedet i fordums tid et landbrugsmarked, som i mellemtiden har udviklet sig til et broget og mangfoldigt fornøjelses-adresse-"must", eller helt præcist: til delstaten Slesvig-Holstens største "Jahrmarkt"/krammarked. Historien spiller stadig en stor rolle, idet der her på markeds-mandagen arrangeres et traditionelt, stort hestemarked.

Sønderbrarup/Süderbrarup

Landsbyhistorien i billeder

  • Thorsberger Moor in Süderbrarup
  • Heilige Quelle in Süderbrarup
  • Hünengrab Kummerhüh in Süderbrarup
  • Brarup Markt in Süderbrarup

Historiske rundture på Slilandsbyerne

På tur på sporene af en spændende historie

Sønderbrarup

Sønderbrarup

Allerede i stenalderen var egnen omkring Sønderbrarup beboet. Fund fra bronzealderen bekræfter denne formodning. I nyere tid skyldtes opsvinget i Sønderbrarup åbningen af jernbaneruten mellem Kiel og Flensborg i året 1881.

Vis detalljer

Det kunne måske også interessere

Værd at vide rundt omkring Slilandsbyerne

Gæst stemme

Ægte landsbyromantik i Slilandsbyerne

Vi kommer fra en storby i Tyskland. Vores børn kender ikke til køer, eller får og gæs og ænder. I løbet af en bondegårdsferie i Slilandsbyerne lærer de dyreverdenen at kende og kan tumle rundt i den frie natur og samle en masse erfaringer her. For at ungerne kan få disse oplevelser, kommer vi altid gerne tilbage til Slilandsbyerne.

Maria G. fra Frankfurt am Main

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik