Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Tag det roligt, giv dig tid tilen landsbyhistiorie: Selk

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Selk

Skønne græsningsområder ved Slien

Som ved så mange andre stednavne ved Slien, så er stednavnet Selk afledt af et dansk ord, nemlig "selje", eller "seljepil" Den lille landsby består af bydelene ´Oberselk´, ´Niederselk´, ´Wedelsprang´ og ´Altmühl´. Særpræget her var, at ´Oberselk´ i sin tid hørte til Gottorp Amt og dermed var underlagt hertugen her, medens ´Niederselk´ hørte til Sankt Hans-klosteret i Slesvig. Bydelene blev så sammenlagt i 1930erne.

Historisk er Selk specielt interessant, fordi der her i år 872 fandt et slag sted mellem flere vikingekonger. Derfor findes her i Selkområdet også mange kæmpe- og gravhøje.

Den 42 kvadratmeter store Kongehøj ved landsbyindgangen er en mindehøj, som er rejst i forbindelse med den dansk-tyske krig i 1864. Under Kongehøjen skal en Kong Siegmund ligge begravet. I Selk slutter også det store Kovirke, der engang har ligget her til beskyttelse af selve Danevirke.

I dag er Selk med sin direkte beliggenhed du til Selk Nor et idyllisk feriested. Noret giver en masse rum til spadsere- og vandreture i området. Også Vikingemuseet Hedeby/Haithabu og Vikingebyen Slesvig kan man hurtigt komme til fra den lille landsby.

Selk

Landsbyhistorien i billeder

  • Wikingerschiff in Haithabu
  • Wikingerhäuser in Haithabu
  • Galloway Rind in Haithabu
  • Wikingerschiff in Haithabu am Steg

Historiske rundture på Slilandsbyerne

På tur på sporene af en spændende historie

Sønderbrarup

Sønderbrarup

Allerede i stenalderen var egnen omkring Sønderbrarup beboet. Fund fra bronzealderen bekræfter denne formodning. I nyere tid skyldtes opsvinget i Sønderbrarup åbningen af jernbaneruten mellem Kiel og Flensborg i året 1881.

Vis detalljer

Det kunne måske også interessere

Værd at vide rundt omkring Slilandsbyerne

Gæst stemme

Ægte landsbyromantik i Slilandsbyerne

Vi kommer fra en storby i Tyskland. Vores børn kender ikke til køer, eller får og gæs og ænder. I løbet af en bondegårdsferie i Slilandsbyerne lærer de dyreverdenen at kende og kan tumle rundt i den frie natur og samle en masse erfaringer her. For at ungerne kan få disse oplevelser, kommer vi altid gerne tilbage til Slilandsbyerne.

Maria G. fra Frankfurt am Main

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik