Tag det roligt, giv dig tid tilen landsbyhistiorie: Selk
Selk
Skønne græsningsområder ved Slien
Som ved så mange andre stednavne ved Slien, så er stednavnet Selk afledt af et dansk ord, nemlig "selje", eller "seljepil" Den lille landsby består af bydelene ´Oberselk´, ´Niederselk´, ´Wedelsprang´ og ´Altmühl´. Særpræget her var, at ´Oberselk´ i sin tid hørte til Gottorp Amt og dermed var underlagt hertugen her, medens ´Niederselk´ hørte til Sankt Hans-klosteret i Slesvig. Bydelene blev så sammenlagt i 1930erne.
Historisk er Selk specielt interessant, fordi der her i år 872 fandt et slag sted mellem flere vikingekonger. Derfor findes her i Selkområdet også mange kæmpe- og gravhøje.
Den 42 kvadratmeter store Kongehøj ved landsbyindgangen er en mindehøj, som er rejst i forbindelse med den dansk-tyske krig i 1864. Under Kongehøjen skal en Kong Siegmund ligge begravet. I Selk slutter også det store Kovirke, der engang har ligget her til beskyttelse af selve Danevirke.
I dag er Selk med sin direkte beliggenhed du til Selk Nor et idyllisk feriested. Noret giver en masse rum til spadsere- og vandreture i området. Også Vikingemuseet Hedeby/Haithabu og Vikingebyen Slesvig kan man hurtigt komme til fra den lille landsby.
Selk
Landsbyhistorien i billeder
Historiske rundture på Slilandsbyerne
På tur på sporene af en spændende historie
Det kunne måske også interessere
Værd at vide rundt omkring Slilandsbyerne
Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!