Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Tag det roligt, med tid tilen landsbyhistorie: Lindånæs

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Lindånæs

Landlige omgivelser som er ´verdensberømte´ i tysk TV

Lindånæs hører til kommunen Borne/Boren og ligger særdeles malerisk ved Slien. Præget bliver den lille landsby først og fremmest af landbruget, som muliggør en rigtig afslappet billedbogsferie på landet. I Tyskland er stedet ´verdensberømt´ på grund af „Lindauhof“ ved Lindå Nor. Her havde „Landlægen/Der Landarzt“ fra TV-serien af samme navn hjemme med sin praksis. I dag er der i huset en gemytlig café, som minder om gamle (fjernsyns)tider: Nordtysklands „Korsbæk“, hvor det tyske publikum svælger i gamle minder.

Mindst lige så seværdig som TV-kultseriens landlægepraksis er Slibroen ved Lindånæs/ Lindaunis, der stammer fra år 1927 og forbinder de to halvøer Svansø/Schwansen og Angel/Angeln. Det særlige er her den skiftende brug for biltrafik, cyklister og fodgængere og Regionaltoget Slesvig-Holsten, der hver time kører mellem Flensborg og Kiel.

Og så er der jo skibstrafikken, der hver time „kvart i“ oplever, at broen åbner sig for at lade trafikken på vandet passere. En rigtig multifunktionsbro. Da broen i Lindånås/Lindaunis betinget af sin lange historiske fortod bliver stadigt mere udsat for forstyrrelser, planlægger De tyske Forbundsbaner (DB) en nyopførelse af broen, der aktuelt skal starte i midten af  2017.

Lindånæs/Lindaunis

Landsbyhistorien i billeder

  • Schleibrücke in Lindaunis
  • Schneiderhaken in Lindaunis
  • Radfahrer am Schneiderhaken in Lindaunis
  • Lindauhof in Boren

Historiske rundture på Slilandsbyerne

På tur på sporene af en spændende historie

Sønderbrarup

Sønderbrarup

Allerede i stenalderen var egnen omkring Sønderbrarup beboet. Fund fra bronzealderen bekræfter denne formodning. I nyere tid skyldtes opsvinget i Sønderbrarup åbningen af jernbaneruten mellem Kiel og Flensborg i året 1881.

Vis detalljer

Det kunne måske også interessere

Værd at vide rundt omkring Slilandsbyerne

Gæst stemme

Ægte landsbyromantik i Slilandsbyerne

Vi kommer fra en storby i Tyskland. Vores børn kender ikke til køer, eller får og gæs og ænder. I løbet af en bondegårdsferie i Slilandsbyerne lærer de dyreverdenen at kende og kan tumle rundt i den frie natur og samle en masse erfaringer her. For at ungerne kan få disse oplevelser, kommer vi altid gerne tilbage til Slilandsbyerne.

Maria G. fra Frankfurt am Main

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik