Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Fra Thorsbjerg Mose til den hellige KildeHistoriske runture Sønderbrarup

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Thorsbjerg Mose

Thorsberger Moor in Süderbrarup

Den såkaldte ´skovmose´ („Kesselmoor“) i den nordlige ende af Sønderbrarup tæller til de støste krigsbytte-offermoser fra den romerske kejsertid. De fleste ofringer er byttegenstande fra besejrede hære fra tiden mellem den første halvdel af det 2. århundrede til ca. år 300 e.K. Efter de første fund blev gjort ved tørvegravninger blev der gennemført systematiske udgravninger mellem 1858 og 1861. I 1997 blev mosen senest undersøgt med moderne metoder. Ialt er der indtil i dag blevet fundet og nu arkiveret ca. 1.800 offergaver, som før ofringen blev ødelagt rituelt, og hvor mange af disse er udstillet på Gottorp Slot.

Kæmpehøjen Kummerhy

Hünengrab Kummerhy in Süderbrarup

I forlængelse af udgravningerne i Thorsbjerg Mose åbnede Conrad Engelhardt, direktør for den Flensborgske Oldsagssamling (kaldet Flensborgsamlingen) i 1861 den nærliggende gravhøj. I dens midte kom et simpelt, at to stenkredse omringet gravkammer til syne. De fundne genstande stammede fra stenalderen, bronzealderen og jernalderen. Åbenbart havde gravhøjen tjent som sidste hvilested igennem lang tid. I 1927 blev højen nok en gang åbnet og jorden herfra sat som vold rundt om anlægget. Gravmælet ligger på en højvang, der engang havde navnet „Cummer-Hye“, som formentlig går tilbage til det plattyske „Kaamer-Hye“ (høj med gravkammer.

Banegård Sønderbrarup

Bahnhof in Süderbrarup

Den 21.12.1881 blev banestrækningen mellem Kiel og Flensborg åbnet. Stationsbygningen i Sønderbrarup med de farvede pyntefag i murværket blev opført i denne sammenhæng Fra 1883 var jernbanegården også endestation for linien fra Slesvig til Angel, der fra 1898 tjente som Slesvigs amts(Kreis-) bane og i 1904 fik forlænget strækningen til Kappel. Passagertrafikken på strækningen stoppede i 1972. Jernbanesporet mellem Slesvig og Sønderbrarup er i dag en cykelsti. Mellem Sønderbrarup/Süderbrarup og Kappel kører i dag veterantoget Angelner Dampfeisenbahn, Tysklands nordligste veterantogbane.

Gamle Post

Den markante bygning er tæt forbundet med bygherrens personhistorie:  postmester og krønikeskriver Adolf Petersen. I en alder af 24 år overtog han i 1899 ledelsen af postkontoret i Sønderbrarup. I 1902 opførte han den, den dag i dag i familieeje værende postbygning. Med årene udvidede postmesteren sit virkeområde til at omfatte 42 kommuner. I 1939 gik han på pension. I 1945 blev han indsat som ulønnet borgmester i Sønderbrarup. Helt op til år 2008 forblev det tyske postvæsen i denne bygning i Bahnhofsstraße nr. 6

Sankt Jacobi Kirke

Sandsynligvis opførtes den hvidkalkede kampestenskirke under Biskop Albinus, der sad i sit embede fra år 1117 til 1137. Kirken er viet til apostelen Jakob den Ældre, pilgrimmenes skytsherre. Dette tyder på – ligesom fundet af et blysegl i kirken med pilgrimsstab og pilgrimsmusling – at Sønderbrarup engang var et meget opsøgt pilgrimssted. Engang havde kirken et 14 meter højt klokketårn af træ, som i 1892 måtte vige for et kirketårn.

Den Hellige Kilde i Sønderbrarup

Heilige Quelle in Süderbrarup

Den hellige kilde i Sønderbrarup ligger i Quellenstraße på et tidligere engareal ved navnet „Boyki“ („badekilde“). Traditionelt gælder kildevand som helende og lægende. Engang skal mange pilgrimme have have badet her i årets varme tid for at befri sig for såre mange skavanaker – og badegæsterne  og tiltrak så handelsfolk – og således skal det i den sidste juli-weekend afholdte årlige Brarup-Marked allerede være opstået i 1593, som nu er den store  folkefest i Sønderbrarup. Siden 1925 træder vandet fra helligkilden, som nu kun spædes af fraløbende overfladevand, frem i en stenindfattet sideniché.

Das könnte Sie auch interessieren

Wissenswertes rund um die Schleidörfer

Gæst stemme

Ægte landsbyromantik i Slilandsbyerne

Vi kommer fra en storby i Tyskland. Vores børn kender ikke til køer, eller får og gæs og ænder. I løbet af en bondegårdsferie i Slilandsbyerne lærer de dyreverdenen at kende og kan tumle rundt i den frie natur og samle en masse erfaringer her. For at ungerne kan få disse oplevelser, kommer vi altid gerne tilbage til Slilandsbyerne.

Maria G. fra Frankfurt am Main

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik