Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Tag det roligt, giv Dig tid til en tidsrejseTidsrejse ind i fortiden

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Guly Thing

Fortidens spor

Ønsker man i regionen Ostseefjord Schlei at vandre i historiske fodspor, er man på Thing-pladsen i Gulde-Stoltebøl landet helt rigtigt. Også her, lidt afsides fra store muséer og betydningsfulde steder, er historiske ting lige til at opdage og gribe.

Som Thing eller Ding blev i sin tid betegnet folke- eller retsmøder efter gammel germansk retsskik. Det sted eller den plads, hvor sadanne forsamlinger blev afholdt, kaldtes Thingplads eller Thingsted  og lå hyppigt lidt højere oppe eller under et stort træ – altid under åben himmel.

En sådan historisk Thingplads findes i Gulde og har navnet Guly-Thing. Ordet Guly er den gamle benævnelse for landsbyen Gulde, hvor den oprindelige plads lå, dog formentlig et andet sted end i dag. I 2003 blev den rekonstrueret lidt afsides det historiske sted  og går tilbage til år 300 efter Kristi. Det drejer sig om en kreds af store vandresten.

Tingstedet tjente til politisk rådslagning og retsmøder men også kultiske formål. Formandsskabet var kongen hhv. stammeoverhovedet, og den der unddrog sig tingsforhandlingerne, var tingsflygtig og kunne gøres (på tysk) „dingfest“ – dvs. kunne arresteres. Ubetinget!

Guly Thing heute

Opdag fortidens spor og oplev disse

  • Guly Thing Platz
  • Guly Thing: Adlerstein
  • Guly Thing: Dolmen
  • Guly Thing: Wurt
  • Guly Thing: Wulffstein

Opsøger man dette spændende sted, er betydningen ikke klar ved første øjekast, spændende bliver besøget først, når man véd,  hvad der i fordums tid sket her. Nu om dage venter den besøgende en rund, stenomrandet plads. I 1980 blev der bag det nuværende tingsted fundet dele af en urnegravplads, der kunne dateres tilbage til tiden omkring det 3. og 4. århundrede.

Ved udgravninger kom mange store sten til syne, som lader formode, at det her drejede sig om en kæmpehøj, hvor stenene har hørt til gravkammeret på en af datidens „kendisser“. Af disse sten rekonstruerede man så en stendysse.

Også en seværdighed er rekonstruktionen af et særligt gravsted, som lå 600 meter sydvest i synsvidde fra Thingpladsen. Her fandt man i 1820 mellem to stenrækker en runesten med gravgaver. Alle disse fund giver spændende referencer til livet dengang og om hvordan man førhen organiserede samlivet. Et besøg på Thingpladsen bør derfor aldrig mangle på en ferie.

Historische Rundgänge in den Schleidörfern

Begeben Sie sich auf spannende historische Spuren

Süderbrarup

Süderbrarup

Bereits in der Steinzeit war die Region rund um Süderbrarup besiedelt. Fundstücke aus der Bronzezeit bestätigen diese Vermutung. In der Neuzeit ist der Aufschwung in Süderbrarup vor allem der Eröffnung der Bahnstrecke zwischen Kiel und Flensburg im Jahre 1881 zu verdanken.

Vis detalljer

Weitere Sehenswürdigkeiten in den Schleidörfern

Was Sie sich auch noch ansehen sollten

Das könnte Sie auch interessieren

Wissenswertes rund um die Schleidörfer

Gæst stemme

Ægte landsbyromantik i Slilandsbyerne

Vi kommer fra en storby i Tyskland. Vores børn kender ikke til køer, eller får og gæs og ænder. I løbet af en bondegårdsferie i Slilandsbyerne lærer de dyreverdenen at kende og kan tumle rundt i den frie natur og samle en masse erfaringer her. For at ungerne kan få disse oplevelser, kommer vi altid gerne tilbage til Slilandsbyerne.

Maria G. fra Frankfurt am Main

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik