Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Tag det roligt, med tid tilen landsbyhistorie: Brodersby

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Brodersby

Et ferieparadis direkte ved Slien

På den syv kilometer lang Slibred umiddelbert før Sli-snævringen ved Mysinde/Missunde, ligger kommunen Brodersby. Her, midt i den frie natur, er masser af plads til en ferie ved Slien, der også kan starte direkte fra vandsiden af, idet stedets to yachthavne tilbyder næsten 160 liggepladser til lystbåde.

Har man dog sin båd på det tørre, og leder efter et søsætningssted, så kan man bare bruge kommunens slipanlæg. Så kan man selv drage i retning mod Kappel og Østersøens vidder, eller i retning mod den Store Bredning og til Vikingebyen Slesvig.

Er man uden båd, kan Slien her alligevel opdages fra vandsiden. Bare gå ombord på passagerskibene, der lægger til i Mysunde/Missunde, og som tilbyder spændende udflugtsture På land byder talrige ferielogier velkommen, og også for dagsgæster på en cykeltur langs med Slien er Brodersby et dejligt ertappemål. I bydelen Burg venter en dejlig naturbadestrand på badegæster og vandsportsfolk, der også indbyder til et afslappende solbad.

Også historisk har landsbyen noget at byde på. I forlængelse af den lange landbrugshistorie på egnen viser Landsbymuseet/Dorfmuseum i Brodersby en stor samling af landbrugsredskaber og –maskiner,  af gammelt husråd og værktøj. Tidsperioden strækker sig fra det 18. århundrede til 1950´erne.

Ikke kun over alle ting, men i det mindste over landsbyen står den meget romantisk placerede kampestenskirke, der har sin oprindelse helt tilbage til midten af 1100-tallet. Kirkebakken/ Kirchberg over Brodersby Nor giver et flot rundsyn på stedets landskab og vegetation.

Og endnu et tip:  Særligt klangfuldt bliver det rundt om kampestenskirken inden for rammerne af de årligt stedfindende Brodersbyer Sommerkoncerter, som er blevet populære langt ud over landsbyens grænser.

Historiske rundture på Slilandsbyerne

På tur på sporene af en spændende historie

Sønderbrarup

Sønderbrarup

Allerede i stenalderen var egnen omkring Sønderbrarup beboet. Fund fra bronzealderen bekræfter denne formodning. I nyere tid skyldtes opsvinget i Sønderbrarup åbningen af jernbaneruten mellem Kiel og Flensborg i året 1881.

Vis detalljer

Det kunne måske også interessere

Værd at vide rundt omkring Slilandsbyerne

Gæst stemme

Ægte landsbyromantik i Slilandsbyerne

Vi kommer fra en storby i Tyskland. Vores børn kender ikke til køer, eller får og gæs og ænder. I løbet af en bondegårdsferie i Slilandsbyerne lærer de dyreverdenen at kende og kan tumle rundt i den frie natur og samle en masse erfaringer her. For at ungerne kan få disse oplevelser, kommer vi altid gerne tilbage til Slilandsbyerne.

Maria G. fra Frankfurt am Main

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik