Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Bare tage det roligt: Tid til en landsbyhistorie:Borgwedel-Stexwig

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Borgwedel-Stexwig

Mellem bugt og borg

Borgwedel ligger tæt på Vikingebyen Slesvig/Hedeby ved Sliens sydbred. Området udstrækker sig fra det navngivende Borgwedel, hvad der betyder „på vej til borgen/byen“, over til det andet stednavn Stexwig, hvad der står for „vigen og vandet foran stedet“. I vikingetiden var Borgwedel og Stexwig befæstningsanlæg, der formentlig var tænkt som flankering af Danevirke og vikingebygden Fysing/Füsing.

Et vidnesbyrd om forgangne tider er også det forhenværende teglværk. Lérforekomsterne fra sidste istid og den superbe beliggenhed direkte ved vandet var de bedste forudsætninger for sejlads og befordring af  teglsten på sejl- og dampskibe, i Østersøområdet og helt til England. De tidfligere huller i landskabet, stammende fra lérudvindingen, ses endnu tydeligt, ligesom tørrings-skurenes fundamenter, samt rester af gamle tegl-fejlbrændinger langs med Sliens bredder.

Ud over selve historien er det også fascinerende, hvordan det gamle teglvlærk med sin historie nu udvikles tilbage som et naturområde, hvor naturen skridt for skridt henter det skønne areal langs med Slien tilbage, så det nu ligefrem stråler i saftigt grønt. 

På en flot rundtur kan man nu se foreningen af teglværk og natur. 12 informationstavler fortæller om vegetationens udvikling i de sidste årtier og viser også, hvordan man i fordums tid udvandt teglsten her fra området.

Ferie i Borgwedel

Feriesjiov for gammel som ung

I dag er Borgwedel og Stexwig populære blandt unge, idet der her i landsbyen findes et ungdomsherberg/vandrehjem, der gerne bruges til skole- og klasserejser. Sliens nærhed, landsbyens ro, men også nærheden til Vikingebyen Slesvig og Østersø-badested Egernførde/Eckernförde gør, at stedet er meget attraktivt for unge. Kommer man hertil ad vandvejen i båd, er Borgwedel og Stexwig selvfølgelig også vidunderlige havne for fritids- og lystsejlere.

Impressioner rundt omkring Borgwedel-Stexwig

Landsbyhistorien i billeder

  • Spazierweg am Hafen in Borgwedel-Stexwig
  • Hafen in Borgwedel-Stexwig
  • Rastplatz in Borgwedel-Stexwig
  • Badestelle in Borgwedel-Stexwig

Historiske rundture på Slilandsbyerne

Vore tips til Jeres ferie i Slilandsbyerne

Sønderbrarup

Sønderbrarup

Allerede i stenalderen var egnen omkring Sønderbrarup beboet. Fund fra bronzealderen bekræfter denne formodning. I nyere tid skyldtes opsvinget i Sønderbrarup åbningen af jernbaneruten mellem Kiel og Flensborg i året 1881.

Vis detalljer

Det kunne måske også interessere

Værd at vide rundt omkring Slilandsbyerne

Gæst stemme

Ægte landsbyromantik i Slilandsbyerne

Vi kommer fra en storby i Tyskland. Vores børn kender ikke til køer, eller får og gæs og ænder. I løbet af en bondegårdsferie i Slilandsbyerne lærer de dyreverdenen at kende og kan tumle rundt i den frie natur og samle en masse erfaringer her. For at ungerne kan få disse oplevelser, kommer vi altid gerne tilbage til Slilandsbyerne.

Maria G. fra Frankfurt am Main

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik