Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Altid med fuld damp på mellem Sønderbrarup og KappelVeterantoget Angelner Dampfeisenbahn

 • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
 • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
 • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Angelner Dampfeisenbahns rullende materiel

Teknisk historie sat på skinner

 • Angelner Dampfeisenbahn am Rapsfeld
 • Angelner Dampfeisenbahn: Dampflock
 • Angelner Dampfeisenbahn
 • Angelner Dampfeisenbahn: Dampflock 654

Veterantoget „Angelner Dampfeisenbahn“ eller „Angeln Bahn“ stammer fra en tid, hvor der på den gamle amtsbane-strækning (Kreisbahn) mellem Slesvig og Kappel var tale om en livlig person- og godstrafik.

I dag kører Angelner Dampfeiesenbahn som museumstog regelmæssigt mellem Sønderbrarup/Süderbrarup og Kappel og transporterer dermed i en vis forstand en afslappet feriefornemmelse, mens man gemytligt kører gennem det betagende landskab i Sliregionen.

Angelner Dampfeiesenbahn´ kom på skinner i 1977 med et DSB-damplokomotiv af rækken F 654 (fra Frichs i Aarhus) med pasende passagervogn. Indtil 1981 blev F 654 brugt som træklokomotiv på alle museumstog. I slutningen af 1978 kunne den første særtur således genenemføres på ruten mellem Nibøl og Dagebøl.

Sit egentlige hjemsted fandt Angelner dampfeiwsenbahn år 1979 i Kappel, hvor et passende lokomotivskur også for passagervognene sikrer et tag over hovedet.

I 1990 blev det rullende materiel udvidet med endnu et lokomotiv. Den såkaldte „schöne Schwedin“ (~ smukke svensker af kvindekøn), et damplokomotiv med tender (kul- og vandvogn) Nr. 1916, Klasse S 1, stammede fra Kalmar Museumsforening og havde kørt for de svenske statsbaner (Svenska Jernvägor).
Tre år senere kompletterede museumsjernbanefolket deres materiel med et diesellokomotiv fra Østtyskland, og råder derfor nu over to damplokomotiver, to diesellokomotiver, tre passagervogne samt en godsvogn der bliver brugt til at transportere cykler.

En flot ferieoplevelse i røg og damp

På oplevelsestur med jernbane, bus og skib

Et alt overdøvende akustisk signal, så damp over det hele. Langsomt og med rytmiske ryk sætter damplokomotivet fra ´Angelner Dampfeisenbahn´ sig i bevægelse. Det er starten på en herlig oplevelsestur, der fører gennem det vidunderlige landskab i Angel fra Kappel over Sønderbrarup/Süderbrarup og Lindånæs/Lindaunis og tilbage til Kappel.

Adstadigt rumler jernbanetoget forbi den tidligere ´landlæge-Hinnerksen´s urtegård´ fra den tyske kult-TV-serie „der Landarzt“ – Forbundsrepublikkens ´Korsbæk´! Publikum er her oplevelsen.

Vort tip: På nogle søndage tilbyder ´Dampfeisenbahn´ et ekstrastop i Wagersrott med mulighed for at besigtige urtehaven. Ifølge standardkøreplanen er næste stop imidlertid Sønderbrarup/Süderbrarup.

Herfra bringer en bus Jer på en landstrækning til anløbsbroen i Lindånæs/Lindaunis.
Anløbsbro? Ja, rigtigt, for nu går det videre (tilbage) på majestætisk vis med den hen over vandet glidende hjuldamper „Schlei Princess“. Den sidste maritime etappe på den lille rundrejse går forbi den idylliske landsby Siseby/Sieseby med sine stråtækte huse og Tysklands mindste købstad Arnæs/Arnis, før oplevelsesturen slutter tilbage i havnebyen Kappel

Impressioner

Øjeblikke på oplevelsesturen med tog, bus og skib

 • Angelner Dampfeisenbahn: Abfahrt
 • Angelner Dampfeisenbahn: Personenwagen
 • Angelner Dampfeisenbahn: Radtransport
 • Angelner Dampfeisenbahn: Schaffner
 • Raddampfer Schlei Princess

Det kunne måske også interessere

Historien og historier bag tradition og oprindelse i Kappel

Gæst stemme

Den vidunderlige lille by Kappel

Vi kører allerede i umindelige tider til Østersøen, men siden var i den vidunderlige lille by Kappel, er vi kørt til hertil i mere end ti år nu. Denne herlige plet på jorden synes hver gang at vente personligt på os.

Sandra P. fra Frankfurt

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik