Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Forbindelseselementet mellem Angel og SvansøSlibroen i Kappel

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Slibroen i Kappel

Frau pontonbroen til dobbeltklapbroen med to fag

  • Schleibrücke in Kappeln mit Segelboot
  • Schleibrücke in Kappeln mit Segelbooten
  • Ehemalige Pontonbrücke in Kappeln an der Schlei
  • Ehemalige Drehbrücke in Kappeln an der Schlei
  • Schleibrücke in Kappeln: Frontansicht
  • Die geöffnete Schleibrücke in Kappeln
  • Schleibrücke in Kappeln: Brückenwart

Historien om broen over Slien går tilbage til året 1867. Efter ønske fra mange af Kappels købmænd blev der konstrueret en pontonbro. Den 180 meter lange bro stod på ialt 18 pramme, som muliggjorde åbningen af broen på det dybeste sted i Slien.

Over broen gik skinner fra ´Eckernförder Kreisbahn´. Kombinationen af lokomotiver og jernbanevogne betød imidlertid en for stor belastning for broen, så vognene skulle føres over broen med ´ægte´ hestekraft. Brug af broen kostede bropenge. Klimatiske og skibsfartsbetingede genvordigheder betød, at broen regelmæssigt blev beskadiget.

Frau 1927 blev den simple pontonbro erstattet af en drejebro. Egentlig skulle her (gen)bruges den gamle overbygning på broen ved Lindånæs/Lindaunis, hvad der imidlertid blev forkastet, fordi trafikken rundt omkring Kappel allerede var steget for markant.

Konstruktionen bestod af en drejelig del, der kunne åbnes og som var i stand til at bære to lokomotiver med en vægt på hver 50 tons inklusive waggoner med en samlet vægt på 18 tons.

Da drejebroens kapacitet ikke længere svarede til den stigende trafik, måtte man genoverveje situationen i firserne. En tunnel var ikke realisabel på grund af omkostningerne, en højbro ville indebære et for ødelæggende overgreb mod bybilledet af Kappel.

Bygget blev derfor en tofløjet dobbel-klapbro, der fra den 27. april 2000 skulle føre skibs- og biltrafikken gennem Kappel ad vand- og landvejen. Og, som man siger her syd for grænsen: Det ´klapper´ bare med Slibroen i Kappel.

Det kunne måske også interessere

Historien og historier bag tradition og oprindelse i Kappel/Kappeln

Gæst stemme

Den vidunderlige lille by Kappel

Vi kører allerede i umindelige tider til Østersøen, men siden var i den vidunderlige lille by Kappel, er vi kørt til hertil i mere end ti år nu. Denne herlige plet på jorden synes hver gang at vente personligt på os.

Sandra P. fra Frankfurt

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik