Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

At fange sild med stilSildehegnet i Kappel

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Sildehegnet i Kappel

Der letze seiner Art in Europa

  • Heringszaun im Morgengrauen
  • Heringszaun im Winter
  • Fischerei am Heringzaun in Kappeln an der Schlei
  • Reperaturteam am Heringszaun in Kappeln

Kappels sildehegn kan føres  tilbage til det 15. århundrede. Dengang fandtes næsten 40 af disse flettede hegn, der stod tæt side om side midt i Slien. I perioden mellem det 13. og det 16. århundrede herskede en bitter kokurrencestrid mellem fiskerne fra Holmen i Slesvig og andre fiskere i regionen, de såkaldte „slijunkere“, som var godsejerne i Sliregionen. Først år 1614 kunne denne strid bilægges og en ligevægt mellem de to fiskerpartier kunne blive etableret.

I dag består sildehegnet af ialt 2.000 i Sligrunden nedrammede pæle af asketræ med en længde mellem 1,80 og 4,5 meter. Disse understøttes af vandret anbragte pæle, ligeledes af asketræ. Denne konstruktionshelhed bliver af sildene betragtet som en naturlig hindring. På grund af den stærke vandstrøm i Slien vender sildene trods hindringen ikke om men følger det stadigt snævrere sildehegn, indtil dette til sidst forhindrer fiskenes undvigen og disse kan hentes op af vandet uden problemer.

Det nuværende sildehegn har formen på bogstavet „W“.

Sildehegnet i Kappel er både i Tyskland men også i hele Europa det sidste af sin art  og i Slibuyen en enestående seværdighed, der bedst kan betragtes oppe fra klapbroen. Kappel arrangerer tillige de såkaldte „Heringstage“ – sildedage – der hvert år fejres i Kristi Himmelfart-weekenden.

Det kunne måske også interessere

Historien og historier bag tradition og oprindelse i Kappel/Kappeln

Gæst stemme

Den vidunderlige lille by Kappel

Vi kører allerede i umindelige tider til Østersøen, men siden var i den vidunderlige lille by Kappel, er vi kørt til hertil i mere end ti år nu. Denne herlige plet på jorden synes hver gang at vente personligt på os.

Sandra P. fra Frankfurt

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik