Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Historiske rundtureHistorisk rundtur gennem byen Kappel

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Hollændermøllen Amanda med Turistinformation

Holländermühle Amanda in Kappeln

Den i 1888 for 80.000 Goldmark i nederlandsk byggestil opførte vindmølle er en af de mest markante bygninger i byen - og med sine 32 meter den højeste og eneste kombinerede mølle i Slesvig-Holsten med et kornformalingsværk og savværk. Indtil 1964 blev her endnu malet korn, i 1977 overtog byen kappel møllen og renoverede denne. Ud over turistinformationen er der i møllen også et udstillingsareal med maritime relikvier fra søfarten og også et fornemt vielseskontor. Fra møllegalleriet er der et vidt udsyn over Kappel og Slien helt til Østersøen. Til den kombinerede kornformalings- og savværksmølle hører et historisk savværk, hvor træstammer forarbejdes ligesom for 100 år siden.

Den gamle Amtsretsbygning i Kappel

Indtil den 31. marts 2007 var den i 1884 opførte bygning hjemsted for amtsretten i Kappel. Den prøjsiske retsorden var blevet indført efter den 2. Slesvigske Krig (1864) i Kappel i 1867, i første omgang var der i Slibyen to amtsretter, som så blev forenet i 1877. 130 år senere opløstes Amtsretten i Kappel forbindelse med en strukturreform, i dag er den i den tidligere, typiske prøjsiske byggestil rejste retsbygning hjemsted for den lokale politicentral og søfartspolitiets ("Wasserschutzpolizei") centralstation.

Kappels Rådhus

Rathaus in Kappeln

Det nuværende rådhus stammer fra året 1869. Dengang blev der ved gaden Reeperbahn opført en bygning til brug for realskolen, i gule teglsten med røde mellemlag, samt tagsten i et dekorativt mønster. Det tæller til de ganske få såkaldte verdslige bygninger ("Profanbauten") som kirkebygmesteren Johannes Otzen opførte, og regnes som et fremragende sksempel for den dekorative anvendelse af teglstensbyggestilen. I Kappel er rådhuset det vigtigste bygningsværk fra det 19. århundrede. I 1983 blev den forhenværende skolebygning udvidet med et bygningselement i samme grundform. Den gamle og den nye bygningsdel er forbundet af en bro i glas. Hele bygningskomplekset benyttes nu som rådhus.

Skt. Nikolai Kirke

Sankt Nikolai Kirche in Kappeln

I årene mellem 1789 og 1793 opstod den senbarokke teglstensbygning, som præger bybilledet med sit grønne kuppeltag, en lanterne og en vejrhane, på samme vis som møllen Amanda gør. Skt. Nikolai Kirke blev bygget af Johan Adam Richter, der var elev af arkitekten til kirken Hamburger "Michel" Sonin. Kirkens fundament består af kampesten fra 22 stengrave/dyssegrave. Det indre rum med sine to pulpiturer giver plads til alt 1.200 kirkegængere og er udformet komplet i træ i farvetonerne hvidt, gråt og blåt. Virkeligt seværdigt: Den hellige Christopherus drejer sig som vejrhane om sin akse på kirketårnet. De ældste dele af kirkeorglet stammer fra det 17. århundrede.

Det tidligere stationshotel

I 1885 blev kappel til endestation på den såkaldte Flensburger Kreisbahn, der forbandt Kappel med det nordlige Angel og Flensborg. Snart fulgte andre kredsbaner/amtsbaner, som forbandt Kappel med også Slesvig og Eckernförde/Egernførde. Om denne banes kronede dage minder i dag i Kappel den nuværende Café Kö. Det fra 1902 opførte tidligere stationshotel/Bahnhofshotel tjente indtil 1958 også som billetkontor.

Prinsens Gade/Prinzenstraße

Prinzenstrasse in Kappeln

Den omkring 1800 anlagte gade er opkaldt efter Prins Carl af Hessen, ejeren af godset Gut Roest og den samtidigt ejer af flækken Kappel. Han stillede her to hektar byggeareal til rådighed for 32 nye huse for at understøtte Kappel i byens vækst. I dag er Prinsens Gades talrige kærligt restaurerede gamle huse et bevis på en vellykket bysanering. Særligt interessant er huset nr. 38. Det har i sin gavl en sandstens-relief, som stammer fra det 16. åhundrede og viser Gudfader som Dommer over verden. Formentlig hørte relieffen oprindeligt til kapellet på godset Gut Stubbe, og som var blevet bragt til Kappel af en handelsmand.

Andre historiske rundture i havnebyen Kappel

Følg de spændende historiske spor

Kappel maritimt

Kappel maritimt

Entdecken Sie gemeinsam mit uns die maritimen Orte in Kappeln. Wir zeigen Ihnen den Museumshafen mit historischen Segelbooten und den Nordhafen mit Fischer- uns Ausflugsschiffen. Auch landwärts erkennt man die maritime Ausprägung Kappelns an jeder Ecke.

Vis detalljer

Det kunne måske også interessere

Entstehungsgeschichte und Entstehungsgeschichten aus Kappeln

Gæst stemme

Den vidunderlige lille by Kappel

Vi kører allerede i umindelige tider til Østersøen, men siden var i den vidunderlige lille by Kappel, er vi kørt til hertil i mere end ti år nu. Denne herlige plet på jorden synes hver gang at vente personligt på os.

Sandra P. fra Frankfurt

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik