Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Historiske rundture i KappelKappel maritim

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Fiskerøgeriet Föh

Aal- und Fischräucherei Föh

De tre 15 meter høje teglstensskorstene med initialerne A-A-L har i nu cirka 100 år bestemt bybilledet af Kappel. De er varemærket for det fra år 1911 her på ´Dehnthof´ beliggende  fiskerøgeri Föh. Røget bliver her på klassisk vis i gamle ovne – og med harpiksfri bøge- og elletræ fra omgivelserne. I ovnen kommer efter gamle traditioner ikke kun ål, men også Kappels måske kendteste fisk, silden, men også makrel, brisling og helleflynder og bliver her forædlet med røg fra ilden neden under. Fiskrøgeriet kan efter forespørgsel tilbyde rundvisninger for grupper. Og ønsker man at nyde friskrøget fisk, så står en butik og i sæsonen en skøn solterrasse til rådighed.

Pakhuset ´Pierspeicher´ ved Nordhavnen

Pierspeicher in Kappeln

Kappels æresborger Peter Kruse lod i 1936 denne markante silo- og pakhusbygning opføre i tegl. Den af befolkningen „PK-Speicher“ titulerede bygning har siden da domineret billedet af Kappels nordhavn.
Indtil 1990´erne blev den 20 meter høje bygning med sit volumen på 100.000 centner korn brugt som silo og pakhus. I 2006 blev den fredede bygning købt af en investorgruppe og efterfølgende restaureret fra grunden af. I sokkeletagen er der nu et gastronomiområde og i den øvrige bygning et hotel.

Sildehegn

Heringszaun in Kappeln

Til Kappels vartegn hører også sildehegnet, det sidste funktionsdygtige af sin art i hele Europa. Alderen vurderes til at være mere end 500 år. På et kort fra 1648 er 38 af sådanne hegn indtegnet på Slien. De blev i sik-sak form lagt ud på steder i en spids vinkel, hvor sildene i slutningen af marts, begyndelsen af april optræder i særligt stort tal. Fiskene bliver henimod enden på fletværket fanget i en ruse. Årligt fejres i Kristi Himmelfart-weekenden de såkaldte `Heringstage´ - sildedage –, hvor højdepunktet er sildevæddemålet ´Heringswette´, og hvor deltagerne skal vurdere vægten af indholdet fra et fangstnet. Personerne der har vurderet bedst, bliver kronet som ´Sildekongepar.'

Slibroen

Schleibrücke in Kappeln

Historisk påvist er en færgeforbindelse over Slien fra Kappel til Ellenberg tilbage i 1671. I 1868 blev på initiativ af kappelske købmænd i stedet åbnet en pontonbro, som i 1927 blev erstattet af en stålkonstruktion med en gade-/jernbanedrejebro. Byggearbejdet til den nuværende begyndte i 1998, og åbningen for færdselen hen over broen skete med en stor folkefest i  begyndelsen af december 2002.
For at store og små skibe kan passere, bliver midterdelen af den ialt 210 meter lange og 23 millioner € dyre bro altid åbnet „ kvart i hver time“

Fiskermindesmærke og Sildetavler

Fischerdenkmal am Nordhafen

Kappel og fiskeri har altid været tæt forbundne. Siden d. 12. april 2003 har skulpturen „Siddende Fisker“ dokumenteret den store fiskeritradition. Direkte på havnepromenaden sorterer en gammel fisker nu sin fangst. Skulpturen er skabt af kunstneren Jörg Plickat. Den tætte forbindelse med fiskeriet fremgår også af det stigende antal af silde-bronzetavler, som ses overalt i fortovsbelægningen og som alle bærer på et navn – som tak til de borgere, der med deres bidrag engagerer sig for et attraktivt bybillede.

Museumshavn Kappel

Museumshafen in Kappeln

Kappels maritime historie er siden 1981 blevet synliggjort i Museumshavnen syd for klapbroen og kan også opleves her. Mange små og store, forhenværende fragt- og fiskeribåde har hjemme her – spektret rækker fra en gammel sildebåd til laksekutteren, fra den hundrede år gamle evert til den historiske Østersø-yacht. I sejlsæsonen beriger prægtige gæstesejlere havnebilledet. Store og små gæster, der vil beundre de skønne skibe, er til hver en tid velkomne – alle tider på året. Også uden for sæsonen er her nemlig leben: Mange skibsejere gør her i havnen. deres svømmende mindesmærker „fitte“ til den kommende sejlsæson.

Andre historiske rundture i havnebyen Kappel

Følg de spændende historiske spor

Kappel som købstad

Kappel som købstad

I 1357 nævnes havnebyen ved Slien første gang som "Capell". Godt syv kilometer fra Slimynde/ Schleimünde starter byens udvikling formentlig med opførelsen af et kapel ved Sliens bred. Vi viser jer de bymæssige highlights i Kappel.

Vis detalljer

Det kunne måske også interessere

Entstehungsgeschichte und Entstehungsgeschichten aus Kappeln

Gæst stemme

Den vidunderlige lille by Kappel

Vi kører allerede i umindelige tider til Østersøen, men siden var i den vidunderlige lille by Kappel, er vi kørt til hertil i mere end ti år nu. Denne herlige plet på jorden synes hver gang at vente personligt på os.

Sandra P. fra Frankfurt

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik