Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Fra fiskerlej og landsby til maritim havnebyKappeln´s byhistorie

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Havnebyen Kappels byhistorie

Hvordan et fiskerleje blev til en havneby

Kappel/Kappeln er en by med en helt egen historie. Stedet nævnes første gang i 1357 på nordbredden af Slien. Gamle dokumenter henviser til, at det nuværende Kappel i tidlig historisk tid blev grundlagt i forbindelse med opførelsen af et kapél på det smalle sted her ved Slien. Formentlig stammer navnet også herfra, "Capellaen", der senere blev til Kappel/Kappeln. Det menes, at søfarere i anden halvdel af det 12. århundrede opførte et af Kappels vartegn, Nikolaikirken. Det hedder at de var taknemlige for at være kommert hertil efter en rejse over Østersøen, og på turen tiil Haithabu/Hedeby var nået sikkert hertil.

Den vigtigste næringsvej var fiskefangsten, der forsørgede indbyggerne igennem århundreder. Indtil den dag i dag er det historiske fiskehegn en attraktion. Det er det sidste af sin art i verden, og er som sildefangst-redskab fra det 15. århundrede stadig i drift.

Fra tidernes morgen var Kappel ikke blot en havneby, men også en brobygger mellem området Angel nord for og halvøen Svansø/Schwansen syd for Slien. Store sejlbåde til sejlads hen over Østersøen har ligeledes præget Kappels havnebillede. Henimod midten af 1800-tallet lakkede det mod enden for trafikken under sejl. I 1845 blev det første dampskib sat ind i linjesejladsen mellem Kappel og Slesvig.

I året 1867 blev færgetrafikken mellem Angel og Svansø indstillet, og en pontonbro overtog denne funktion. Den 1. september 1867 indførtes prøjsisk landret, og byen fik i 1870 rettigheder som købstad. 60 år efter åbningen af den første pontonbro blev denne afløst af en drejebro, der igen i 2002 blev afløst af den nuværende klapbro. Stedkendte véd, at broen altid åbnes "kvart-i" for at lade sejlere, passagérskibe og alle andre på egen køl passere broen.

Frau fiskerleje til havneby

Kappels udvikling i billeder

  • Sankt Nikolai Kirche in Kappeln
  • Fischer am Hafen in Kappeln
  • Heringszaun in Kappeln
  • Klappbrücke in Kappeln

Det kunne måske også interessere

Historien og historier bag traditioner og oprindelse i Kappel

Gæst stemme

Den vidunderlige lille by Kappel

Vi kører allerede i umindelige tider til Østersøen, men siden var i den vidunderlige lille by Kappel, er vi kørt til hertil i mere end ti år nu. Denne herlige plet på jorden synes hver gang at vente personligt på os.

Sandra P. fra Frankfurt

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik