Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Den dejligste fristelse, siden der findes frisk fiskÅlerøgeriet Föh i Kappel

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Åle- og fiskerøgeriet Föh

Fra A som i aborre til Å som i ål kan man her få alt i røget fisk

  • Aal- und Fischräucherei Föh: Fiete Föh mit Räucherfisch
  • Aal- und Fischräucherei Föh: Rächerofen
  • Aal-und Fischräucherei Föh: Feuer im Räucherofen
  • Aal- und Fischräucherei Föh: Terrasse

Fra A som aborre, og til Å som ål, i fiskerøgeriet Föh i den indre by i Kappel får man alt, hvad den fiskforelskede mave kann begære. Igennem flere generationer bliver de lækre specialiteter røget og forædlet her i traditionsrige Altona-ovne. Her satses ikke på teknisk, lynhurtige procedurer, nej, her skriver chefen, Hans-Friedrich Föh rygetiderne endnu i hånden og med kridt på små tavler, som så bliver anbragt foran rygeovnene.

Dog: ikke blot røget fisk nydes her, men også en dejlig terrasse lader ferigæster ligesom de hjemmehørende gerne saltsild(„Matjes“) servere for sig, selvfølgelig hjmmelavede. Stegt fisk og fiskesalater fra Kappel er legendariske nøjagtigt som de uforlignelige fiskerundstykker („Fischbrötchen“). I den dejlige by ved Slien cirkulærer endda et mundheld:

„Sig til Kappel aldrig adjø
  uden en fisk fra Föh“

Altså:  afsted til Dehnthof 26-28 i hjertet af Kappel – og velbekomme!

Fiskeretter med hiistorie

100 år rygetradition i Kappel

Historien bag ålerøgeriet Föh begyndte allerede i året 1629, da fem Huguenotte-brødre med navnet „de foeh“ (ilden) begav sig på vej i det høje nord. I mange generationer var Røgeriet Föh hjemme i Egernførde på Jungfernstieg.

I 1911 udvidede familien Föh deres røgeriforretning til Kappel, hvor der i første omgang blev røget med en skornsten under åben himmel. Sild og brislinger blev frisk røge, udbudty og sendt videre på skinner. Hovedaftagere var dengang Thürinfgen, Berlin og Sachsen, hvor silden blev røget lidt mørkere for at denne var længere holdbar.

Den såkaldte „Dauerware“ (= langtids-) med det særlige navn „Skorstenssild“ var specielt popolære hos sachserne og blev der nydt til en kold øl. 

Henholdsvis i tyverne og trediverne kom en ny skorsten hertil,for at kunne videreudbygge den florerende handel med de røgede varer. Under de nu 3 skorstene blev 14 såkaldte „Altona-ovne“ indsat til rygningen. Navnet kommer fra bydelen Altona i Hamborg, og hvor den i Kappel anvendte røgeri-håndværksmetode havde sin oprindelse.

Tilbage til trediverne går også de over bygrænserne særdeles velkendte røgede ål. Det var dengang lidt af et vovestykke for røgeriet at engagere sig i forretningen med de ekskvisitte røgede fisk, idet familie Föhs rygemetode vanskeliggjorde forarbejdningen.

I dag, efter mere end 100 års firmahistorie véd man: Afgørelsen, skridt for skridt at udvide røgeribedriften var helt igennem rigtig, idet Røgeriet Föh  med sine tre skorstene nu er blevet et vartegn for og en succeshistorie i Kappel.

Det kunne måske også interessere

Entstehungsgeschichte und Entstehungsgeschichten aus Kappeln

Gæst stemme

Om den vidunderlige lille by Kappel

Vi har til alle tider været på ferie ved Østersøen, men siden vi har lært den vidunderlige lille by Kappel at kende, er vi i nu ti år igen og igen kørt netop hertil. Her venter nemlig en vidunderlig plet på jorden på os.

Sandra P. fra Frankfurt

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik