Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Over Gintoft og Stenbjerg til herregården Gut OestergaardHistoriske rundture Steinbergkirche

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Sankt Martins-Kirke i Stenbjergkirke

Den historiske rundgang i Stenbjerkirke starter ved Skt. Martins Kirken. Med sin pragtfulde facade kan man her tydeligt aflæse hitoriens gang. Den østlige halvdel af det langstrakte kirkeskib og det indfattede korparti hører til en romansk kampestenskirke fra det sene 12. århundrede. I det 13. og 15. århundrede blev den med et trætårn kronede kirke forlænget i to omgange. I 1753 blev den forlænget endnu engang og fik det nuværende tårn med kuppelsvaj og åben lanterne. Seværdige er her i det indre døbefonten fra Gotland, det tredelte fløjalter, den barokke prædikestol og det fra loftet hængte votivskib.

Reformationslindetræet

På Skt.Martins Kirkes kirkegård står det kanske ældste lindetræ i det angelske landskab. Træets alder kasn ikke bestemmes nøjagtigt, men eksperter går ud fra op til 800 år. Plantet blev det måske inden for rammerne af Reformationen omkring 1527, derfor navnet Reformations-Lindetræ. Snart tjente det også som Thing-plads, hvor mændende fra det 16. århundrede samledes under dets grene for at dømme ret.
Desværre blev lindetræet engang ramt af et lyn og spaltet. I dag er omfanget på 9 meter. Kronen måtte gentagne gange understøttes for at forhindre et brud i stormvejr.
 

Den trelængede gård Otzen

„Rejsende gennem Angel forledes til at tro, at hver større gård er et herresæde“, hedder det i en rejseberetning fra året 1855. Med god grund: Mange storbønder lod gårdene opføre som trelænget, hovjernsformet anlæg med et fri stående, repræsentativt stuehus. Med deres arkitektur præger de til den dag i dag området mellem ferieregionen „Ostseefjord Schlei´og Flensborg fjord. Flere af disse i drift befindnende gårde findes i landsbyen Gintoft/Ginthoft. Til disse gårde tæller også den trelængede gård Otzen, der i dag beherberger en hestepension. Ligeledes seværdige er Freiegården i Spreckelsen og gården Noorgaard.


Herregården Gut Oestergaard

Gut Ostergaard in Steinbergkirche an der Geltinger Bucht

Herregårdens navn stammer fra det 16. århundrede, da den østlige ende på landsbyen Stenbjerg blev forlagt. Det nuværende hovedhus med kælderhvælvinger og fritrapper af jern blev bygget i 1856. Siden 1926 bliver godset i nu fjerde generation drevet af familien Lempelius. Som en af de første landbrugsvirksomheder i regionen åbnede godset sig for turismen. Her indbyder nu feriehuse og –lejligheder, i sæson-weekenderne en café, og i sensommeren indbyder en majslabyrint til en prøvetur for gæster. Også som arrangementscentrum for koncerter, torvedage og fester har Oestergaard sikret sig et navn. Fklere gange om året arrangeres jazzkoncerter og markeder med kunsthåndværk.Steinberger Hof

Også i Stenbjerg/Steinberg har den lille „Flenburger Kreisbahn“ efterladt sine spor. I 1884 blev her opført en teglstens-banegård, som indtil indstillingen af togdriften den 30. november 1952 fungerede som landsbyens midtpunkt. Senere blev banegården ombygget og den gamle togstrækning måtte vige for den nuværende hovedvej Bundessstraße 199. I dag er Steinberger Hof en rolig og hyggelig Hotel-Restaurant.

Gammel banegård Steinbergkirche

Den 20. august 1885 blev „Flensburger Kreisbahn“s strækning mellem Flensborg og Lysborg åbnet, dengang med spor på 1 meter („Kleinbahn“). Den 1. juli 1886 fulgte så forlængelsen af strækningen til Kappel. En station på denne strækning indtil lukningen i 1953 var i Stenbjergkirke/Steinbergkirche.
Den i 1886 opførte kro over for Skt. Martins Kirke tjente også som billet- og venterum. En lille togstation med lokomotivskur, kullevering og en vandkran fandtes også, finansieret af kroværten himself, der satsede på længere togophold med deraf følgende gæste-run. I dag er den mellem 1997 og 1998 restaurerede tidligere stationsbygning fredet.

Weitere historische Rundgänge an der Geltinger Bucht

Begeben Sie sich auf spannende historische Spuren

Gelting
Maasholm

Gelting

Wandeln Sie auf historischen Spuren vom Gemeindehaus zur Kirche, zum Gasthof und weiter zum Hafen, zum Haus Grahlenstein und zum Geltinger Schloss.

Vis detalljer

Maasholm

Um 1600 entstand die Siedlung Maas, welche 1701 auf das gegen Hochwasser gesicherte Maasholm verlegt wurde. Dessen Einwohner lebten zunächst von der Seefahrt, später wurde die Fischerei zu ihrer Haupteinnahmequelle.

Vis detalljer

Das könnte Sie auch interessieren

Unterkünfte und Naturführungen an der Geltinger Bucht

Gæst stemme

Gelting Bugt: Refugiestedet for min familie

Allerede igennem mange år har jeg tilbragt årets skønneste dage - sommerferien - ved Gelting Bugt. Min familie og jeg selv bare nyder nærheden til naturen og de skønne solskinsdage på stranden i Pottloch.

Ursula T. fra Köln

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik