Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Tidsrejse i fiskerlejets historieHistoriske Rundture Maasholm

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Den gamle Skole

Allerede i 1656 berettes om, at børnene fra Maas blev undervist af en lærer, den officielle skolekrønikke stasrter i året 1808. I 1829 blev det nødvendigt med en ny skolebygning. I 1875 bestod skolen af to klasser – for de højere og de underste klasser. 115 børn gik på skolen, pr. barn stod 45 centimeter skolebænk til rådighed, en skoleudvidelse var uomgængelig.

Da en etage mere ikke var mulig på den bestående bygning, blev der opført en ny mægtig skolebygning i hovedgaden/Hauptstraße nr. 57. I oktober 1970 blev skolen lukket. I 1973 blev bygningen ombygget til beboelse. I dag går børn fra Maasholm i skole på grundskolen/folkeskolen i Kieholm.


Rådhus

Rathaus in Maasholm

Rådhuset i Maasholm ligger stilægte i en i 1805 bygget, stråtækt hytte. Bygningen blev oprindeligt opført til snedkeren og bådebyggeren Claus F. Luden. Senere boede flere fiskere her – derfor bliver bygningen også kaldet „Fischerkate“ (egtl. en rønne). Fra 1985 er det komplet fredede teglstenshus i Maasholm kommunes eje.  Man lod det derfor ombygge til „Rådhus“. Til det lille hus hører fra tidernes morgen også en lille staldbygning, hvor „Handwerkerhuus“ i dag er placeret. Siden 1989 opstår her kunsthåndværk med regional reference og bliver faldbudt til gæsterne her.

Sankt Petri Kirke

Sankt Petri Kirche in Maasholm

Længe drog fiskerlejet Maasholms indbyggere til gudstjenester, dåbs- og begravelsesmesser til Kappel. Først i 1952 fik Maasholm en egen kirke. Skt. Petri Kirke er bygget efter Kappel-arkitekten Heinrich Ickles udkast.Den 22. november 1952 kunne den hvide skiperkirke med det røde saddeltag og det slanke klokketårn indvies af biskoppen i Slesvig. Maasholm kirke regnes derfor for en af de første kirkenybygninger i Slesvig-Holsten i efterkrigstiden. Værd at se i det indre er altertavlen „Petri´s Fisketog“ samt et votivskib af „Mayflower“. Blikket ud fra den lidt højrere stående kirke ud over Slien er ligeledes i ordets bedste forstand guddommeligt.

Rundt om havnen i Maasholm

Hafen in Maasholm

Havnen er livsnerven i fiskerlejet Maasholm. Omkring år 1900 var fiskeriet blvet til det vigtigste næringskilde for næsten alle indbyggere. Højsø-fiskeriet fra kysten fik større og større betydning.
I 1903 blev den første større landingsbro i landsbyens vestlige udkant opført. I 1918 blev så teglbygningen med ´Seenotsrettungsstation´/Søredningstjenesten indviet med sit valmtag. I 1936 opførte man den efter den daværende formand for Maasholm-fiskerlauget navngivne „Schumacher-Brücke“. Sammen med den i 1990 byggede, 23 meter lange søredningsbåd „Nis Randers“ præger dette nu i lang tid havnebilledet.

Lægtersteder

Kahnstellen in Maasholm

Helt op til tresserne regerede talrige slibåde(uden køl) billedet af Maasholm på den vestlige Slibred. Med de åbne kun 10 cm stikkende lægter roede eller sejlede fiskerne i de lavvandede bugter og vige i Østersøfjorden., for der at sætte deres bomuldsruser.  I spidsperioder lå her flere end 140 af de sort-grå-hvide lægter ved deres i begyndelsen af det 20. århundrede  oprettede „Kahnstellen“, hvor pølene også blev brugt til at tørre nettene. 48 af de indtil i dag benyttede liggepladser er bevarede. De er i dag fredet.

Mindesmærke for „Peter Aal“

Denkmal Peter Aal in Maasholm

Bronzefiguren af billedhuggeren Bernd Maro blev i 1999 opstillet her i anledning af 25-års jubilæet for Maasholms lystbådehavn. Siden da anses den som vartegn for fiskerlejet. Den bærer navnet „Peter Aal“ og viser en ålestanger. Ålstangeriet var i de iskolde vintre den eneste mulighed for at sikre til livets ophold. I dag er den siden stenalderen kendte fiskefangst-form, hvor man spiddede de i mudderet liggende ål med en savtangsgaffel, længst blevet forbudt.

Weitere historische Rundgänge an der Geltinger Bucht

Begeben Sie sich auf spannende historische Spuren

Gelting
Steinbergkirche

Gelting

Wandeln Sie auf historischen Spuren vom Gemeindehaus zur Kirche, zum Gasthof und weiter zum Hafen, zum Haus Grahlenstein und zum Geltinger Schloss.

Vis detalljer

Steinbergkirche

Rund um Steinbergkirche sind eine Vielzahl der für die Landschaft Angeln typischen Dreiseithöfe mit ihren U-förmigen Hofanlagen erhalten geblieben. Einen Rückblick auf das bäuerliche Leben vergangener Zeiten erlaubt das private Bauernmuseum Peter Hiss in Gintoft.

Vis detalljer

Das könnte Sie auch interessieren

Unterkünfte und Naturführungen an der Geltinger Bucht

Gæst stemme

Gelting Bugt: Refugiestedet for min familie

Allerede igennem mange år har jeg tilbragt årets skønneste dage - sommerferien - ved Gelting Bugt. Min familie og jeg selv bare nyder nærheden til naturen og de skønne solskinsdage på stranden i Pottloch.

Ursula T. fra Köln

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik