Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Tidsrejse på seks stationer fra 1231 til i dagHistoriske rundture Gelting

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Menighedshuset i Gelting

Med sit mørke bindingsværk, den røde teglstensfyldning og stråtaget anses menighedshuset for at være et de smukkeste og også bygninger i gelting. Huset blev opført i 1733 i stil med et bondehus fra Angel.
Indtil 1823 boede her den respektive førstepræst i Gelting sogn, dereftrer blev bygningen lejet ud.
Efter en stormskade blev den østlige tredjedel af huset revet ned og der blev rejst en ny endemur. Med årene forfaldt bygningen, kort før den 1. Verdenskrig blev det besluttet at rive den ned, hvad der heldigvis ikke skete. I 1926 besluttede man af fredningsgrunde at restaurere det dejlige stråtækte hus.

Sankt Katharina-Kirke

Den gotiske teglstenskirke er, sådan formoder historikere, opført kort efter år 1300. Våbenhuset/Vorhaus med sydportalen stammer endnu lige netop fra denne tid. Kirkens tre klokker hænger, typisk for regionen, i en fritstående klokkestabel af træ. I årene 1792 til 1794 blev kirken, opkaldt efter den Hellige Katharina af Alexandria, udvidet i stor stil, og blev ombygget til en klassicistisk salkirke. I forbindelse med denne udvidelse blev også fire loger indføjet til de adelige godser Gelting, Düttebüll, Priesholz og Oehe. Særligt smukt er det i 1495 udskårne Triumfkors, samt Hans Gutewerths døbefont fra 1653, prædikestolen og det komplet restaurerede Marcussen-orgel.

Kroen i Gelting

Kroen kann føres tilbage til en af de ældste bygninger i bykernen. Omkring 1841 blev her opført en étplans, stråtækt kirkekro på en grund fra herregården i Gelting. Værten fik tilladelse til snapsebrænding og sælge alkohol, og bygningen tjente samtidigt sombryggeri, brænderi, krodrift og høkeri. I 1898 fik kroen en rigt udstyret øvre etage mit pyntegavl og tegltag. I 1914 og 1918 blev kroen udvidet med en sal, andre til- og ombygninger fulgte. Indtil den dag i dag er den i 1988 overtagede og drevne kro centrum for Gelting Kommune.

Yachthavn Wackerballig

Yachthafen in Wackerballig an der Geltinger Bucht

Øhavnen i Gelting Bugt stammer tilbage fra 1969. Dengang grundlagde man Gelting Yachtclub. Bøjeområdet for de på ankersten fortøjede lystbåde blev meget snart for lille, og kaldet på en beskyttende havn blev stadigt mere tydeligt.  I 1976 besluttede Geltings kommuneråd at understøtte yachtklubben i dens planer. Derefter lagde man i januar 1980 grundstenen til opførelse af havnen.
Den 18. juli 1980 kunne lystbådehavnen med sin mere end 200 meter lange gangbro ud på vandet indvies med 234 liggepladser. I slutningen af 2003 gik yachthavnen over i privar eje og er siden da kontinuerligt blevet udvidet. 


Landejendommen 'Grahlstein'

Navn og beliggenhed på den private landejendom med højt tag ved Gelting Nor virker noget mystisk. Grahlensteins historie er i første omgang knyttet til navnet Claus Jaspersen. I 1827 købte juristen og naturelskeren den førhen til godset Gelting hørende parcel med hovedhus og anlagde den parklignende have. Efter hans død i 1847 gik ejendommer til Bogislaw de Grahl. Denne var en ven af Kong Frederik VII, som også blev navngiver til ejendommen. I 1983 nedbrændte Grahlenstein, men blev genopført helt i original stil.Gelting Slot

Det af en voldgrav omgivne, i dag for det meste som slot betegnede Gelting gods, nævnes første gang i år 1231. Det skiftede i første omgang tit mellem adeligt og kongeligt-dansk ejerskab. I 1758 erhvervede den til formue komne og i 1759 til Baron von Geltingen udnævnte handelsherre Sönke Ingwersen det i dag i familieeje befindende gods og slot, som dog ikke er offentligt tilgængeligt. Hovedhuset præsenterer sig i dag med tre fløje. Østfløjen med sit runde hjørnetårn stammer fra år 1470, vetsfløjen fra år 1680. Midterbygningen i to etager blev ombygget i 1770. Siden da har hollandske skydevinduer præget dennes facade. 

Weitere historische Rundgänge an der Geltinger Bucht

Begeben Sie sich auf spannende historische Spuren

Maasholm
Steinbergkirche

Maasholm

Um 1600 entstand die Siedlung Maas, welche 1701 auf das gegen Hochwasser gesicherte Maasholm verlegt wurde. Dessen Einwohner lebten zunächst von der Seefahrt, später wurde die Fischerei zu ihrer Haupteinnahmequelle.

Vis detalljer

Steinbergkirche

Rund um Steinbergkirche sind eine Vielzahl der für die Landschaft Angeln typischen Dreiseithöfe mit ihren U-förmigen Hofanlagen erhalten geblieben. Einen Rückblick auf das bäuerliche Leben vergangener Zeiten erlaubt das private Bauernmuseum Peter Hiss in Gintoft.

Vis detalljer

Das könnte Sie auch interessieren

Unterkünfte und Naturführungen an der Geltinger Bucht

Gæst stemme

Gelting Bugt: Refugiestedet for min familie

Allerede igennem mange år har jeg tilbragt årets skønneste dage - sommerferien - ved Gelting Bugt. Min familie og jeg selv bare nyder nærheden til naturen og de skønne solskinsdage på stranden i Pottloch.

Ursula T. fra Köln

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik