Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

En enestående naturoplevelse direkte ved ØstersøenGelting Birk

 • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
 • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
 • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Tag på opdagelse på Gelting Birk

Vandre- og spadsereture i naturparadiset langs Gelting Bugt

 • Ausblick auf die Geltinger Birk
 • Kiosk an der Geltinger Birk: Birkkiosk
 • Mühle Charlotte an der Geltinger Birk
 • Radfahren an der Geltinger Birk

På et område på knapt 800 hektar breder sig på halvøen (tysk Höft, dansk pynt) det største komplet fredede naturområde i Slesvig-Holsten, Gelting Birk. Landskabsmæssigt præget af vidtstrakte vådområder, som eksempelvis Gelting Nor, salt- og søgræsenge og klitter.

Porten til Gelting Birk er den i 1794 opførte vindmølle Charlotte, der tjente til afvanding af lavområderne.

Via en vandresti når man i løbet af cirka 30 minutter frem til NABU´s (den tyske naturbeskyttelsesforening) informationshytte, der står åbent med informationer om området for gæsterne. Herfra arrangeres i reglen fra april til oktober måned guidede naturvandringer. Ydermere tilbyder den Integrerede Station Gelting Birk fra Birk-kiosken ved Møllen Charlotte ligeledes spændende vandreture.

Med eller uden professionel ledsagelse: Gelting Birk er i alle tilfælde en imponerende naturoplevelse, på cykel på den anviste „Gelting Birk Törn“. Start og mål for den 25 kilometer lange strækning er Gelting. Vandrestierne til fods gennem Gelting Birk er ialt på 13 kilometer.

Den imponerende dyre- og planteverden på Gelting Birk

Der hvor fauna og flora ednu er intakte

Highland-hornkvæg og konikheste er dele af det omfattende økosystem på Gelting Birk og tjener til opretholdelse af dette enestående kystlandskab.

Især de vilde konikheste er hurtigt blevet til publikums sande yndlinge. Siden 2002 er konikheste fra Polen af „Stiftung Naturschutz Schleswig-Holstein“ blevet sat ud i området og tilgrænsende arealer til naturpleje.

Konikheste er en meget robust hesterace fra det mellemeuropæiske område, som er tæt beslægtede med den østeuropæiske vildhest. Igennem århundreder blev de jaget som vilde dyr, men med en konsekvent selektion og tilbage-avl kunne racen i det 20. århundrede bringes tilbage til urformen. Fra 1965 er avlsdyr blevet solgt og hingster afgivet til landsavl.

Også fugleelskere får her noget for pengene: I løbet af et år kan rundt regnet 200 fuglearter iagttages her, deriblandt en ægte luften herre: Havørnen. Til de ca. 70 ynglende fuglearter hører også grågæs, knækand, stor skallesluger, rødben, ryler, dværg-, hav- og splitterner, rødrygget tornskade, den hjemlige nattergal og bynkefugl.

Impressioner

Flora og fauna af Geltinger Birk

 • Highland-Cattle Rinder an der Geltinger Birk
 • Konikpferde an der Geltinger Birk
 • Vogelwelt an der Geltinger Birk
 • Möwe an der Geltinger Birk

Det kunne måske også interessere

Logi og arrangementer ved Gelting Bugt

Gæst stemme

Gelting Bugt: Refugiestedet for min familie

Allerede igennem mange år har jeg tilbragt årets skønneste dage - sommerferien - ved Gelting Bugt. Min familie og jeg selv bare nyder nærheden til naturen og de skønne solskinsdage på stranden i Pottloch.

Ursula T. fra Köln

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik