Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Stand Up Paddling på Slien

Glide med en paddel hen over Slien

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Bare kunne gå på vandet...

Et surfbræt brugt på en anden måde

Stand Up Paddling (SUP) – hvad der hos os er en helt ny trend-sport – er i oversøiske lande en traditionel form for bevægelse. Den stammer fra Hawaiis arkipel, Indboerne her benyttede en stammebåd  samt en pagaj/paddel for at komme frem til rev og svært tilgængelige fiskegrunde.

Også på vore breddegrader bruges SUP også til fremdrift på vandet, men i mindre grad for at afprøve sit fiskerheld, men desto mere for at bevæge sig afslappet på Slien og for at nyde stemningen på vandet.Et bræt, en pagaj, balancesans, mere behøver man ikke for at kunne gå på vandet.

Godt nok har man på et sådant bræt ikke en kanos eller sejlbåds rækkevidde , men præcis denne kendsgerning giver én den enestående mulighed til virkeligt at udforske Sli-regionen. Grunden: Med et sådant bræt („board“) kan man på alle badesteder, hver strand, hver badebro og i hver havn blot gå i land for her at gå på opdagelse iblandt de mange steder ved Slien, før man ganske afslappet igen lader sig gribe af strømmen og „går“ videre…

Basics til Stand Up Paddling

Hvad der skal iagttages ved Stand Up Paddling

SBasics til Stand Up Paddling
Det rigtige sted:

Som nybegynder på et Stand-Up-Paddel Borad er det vigtigt, at til at starte med søger et roligt sted, hvor man er beskyttet for blæst og bølger for at øve en sikker stående stilling  på brættet. Led efter en sandstrand eller badebro el.lign. i passende højde, så at påstigning er uproblematisk.

Den rigtige pagaj:

Pagajens rigtige størrelse er afgørende for en optimal rækkevidde med SUP-brættet. De fleste pagajer er indstillelige efter størrelse og kan derfor tilpasses individuelt. Den ideelle størrelse er sammensat af legemsstørrelse og den opad udstrakte hånd.

Påstigning

 Lykkes bedst, når man står i vand til knæene. Derved lægger man pagajen midt på brættet i horisontal retning.Hænderne holder pagajen og derefter trækkes knæene op på brættet.

Op at stå på brættet:

For nu at rejse sig, lægger man pagajen igen tværs på brættet, placerer fodspidserne herpå og trækker ét efter ét benene fremad og stiller fødderne fladt igen, for atter umiddelbart at vinde stabiliteten. Nu bør man direkte begynde at padle, fordi man derved hurtigt får balancen på vandet.

Den optimale stilling på brættet:

For at finde den rigtige position på brættet, bør man placere pagajen midt på brættet, holde fast her og bevæge sig frem eller tilbage for sluttelig at find den rette position. Når „næsen“/nose (den forreste del) rager for langt du af vandet, står man for langt bagud. Kommer „halen“/tail kommer én i møde, står man for langt fremme. Den optimale placering hænger sammen med den rette vægtsfordeling.

De første padlæebevægelser:

Med henblik på de allerførste træk er det tilrådeligt at blive oprejst på knæene for at få en fornemmelse for SUP-brættet og at finde balancen her.

Vore eksperter vedr. Stand Up Paddling ved Slien og Østersøen

Op på brættet!

Stand Up Paddling på Slien

Gå på vandet på et bræt

  • Stand Up Paddling am Steg in Maasholm
  • Stand Up Paddling auf der Schlei
  • Stand Up Paddler mit Kanufahrern auf der Schlei
  • Stand Up Paddling in Sundsacker

Oversigts kort havne- og lystbådehavne

Die Ankerplätze zwischen Schleswig und Schleimünde

Det kunne også være af interesse

Seværdigheder i den frie natur

Gæst stemme

Slien som et fabelagtigt sejlområde.

Sliener i sandhed et fabelagtigt sejlområde. Har man engang været her, ønsker man altid igen at sejle tilbage gennem de afslappede passager mod Slimynde og så pludseligt igen have følelsen af at være ude på den store Østersø.

Olaf T. fra Münster

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik