Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Kitesurfing på Slien og Østersøen

Med drage hen over vandoverfladen

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Kitesurfing

Hvad der forstås derved og hvordan det fungerer

Kitesurfer auf der Schlei

 

Kitesurffing er en vandsportart, der er tæt forbundet med den klassiske surfsport. Her står man på et surfbræt eller det noget smallere mere dynamiske wakeboard. For aktivt at udnytte vinden til fart og bevægelse på vandet benyttes en såkaldt kite (styrbar drage), også kaldet skærm-drage. Det særlige ved kitesurfing er følelsen af susende at glide hen over vandet. Man svæver formeligt på vandets overflade og føler sig båret bort af blæsten. Da man kun holder på skærmdragen, er man fri i sine bevægelser og fleksibel og har uendeligt mange muligheder til spring i luften og andre iøjnefaldende tricks. Næppe nogen vandsport har så mange muligheder til spring og tricks som netop kitesurfing, hvorfor netop unge elsker denne vandsport. Den er bare „in“.

Vore kitesurf-eksperter ved Slien og Østersøen

Afsted på brættet!

Strandfinder for Slien og Østersøen

De dejligste strande i regionen

Surfspots

Wo Sie mit dem Brett über das Wasser gleiten können

SVindsurf- og kitesurf-hotspots ved Slien og Østersøen
Slesvig: Luisenbad

Surfing fungerer her bedst ved østvind. I læ af Mågeøen/Möweninsel finder man her en spejlblank Sli-overflade, selv ved ordentlig vind, som egner sig fortrinligt til begyndersurfere.

Området omkring Luisenbad bliver overvåget af livredderne fra DLRG, og også infrastrukturen med en lille strand og café mm. sørger for gode betingelser på landsiden, hvor man i ro og mag kan forberede sin kite-tur-trip hen over Sliens vande. 

Brodersby Burg: Badestrand

Badestraden ved Brodersby-Burg er for vedkommende, der har opdaget surfsport som noget for én selv, et helt ideelt sted. Specielt fordelagtigt er her det store ståområde. I tilfælde af nordlig eller østlig vind kommer vinden fra kystsiden (sideshore) og rammer her surferen, hvad der giver rigtig plads til bevægelser (freerides). Ved sydvestvind er vildere og dramatisk surfing mulig, fordi der så kan være tale om 1 meter høje bølger der kan være lidt af en udfordring!

Starter man sin kitesurfings-tur fra Brodersby-Burg, ligger den komplette Store Bredning foran én – hvad der skal tages helt bogstaveligt, for den Store Bredning giver rigeligt plads og fuld fart på. Men: Specielt i sommermånederne skal der tages hensyn til badegæsterne, der i et med bøjer markeret område søger afsvaling i Sliens vande! Ydermere er der ca. halvtreds meter fra stranden placeret en badeø inklusive vandrutsje, som man også skal tage hensyn til.

Fartorp/Fahrdorf: Strandvej/Strandweg

I Fartorp/Fahrdorf ved Strandvejen/Strandweg er der en lille badestrand, der er et godt udgangspunkt til en afslappet kitesurfing. Her hersker gerne en let fralandsvind (sideshore) med kun mindre bølgegang. Ved østlig eller nordøstlig vindretning bliver vinden hen over Slien kraftigere, hvad der giver mulighed for noget hurtigere kitesurfing. Indstigningen i vandet er dog relativt smal og stærkt skrånende, hvorfor der skal passes lidt på i starten. 

Fysing/Füsing: Badestrand

Fysing/Füsing egner sig til begyndere inden for surfing. Efter at være kommet ud på vandet er det ikke noget problem at stå fast på brættet. Da Fysing ligger beskytet, opstår her næsten ingen bølger og man kan frit nyde vinden. Specielt gode er betingelserne ved vest- og sydvestvinde. Krydser man lidt op mod vinden, går altså dybere ind på Slien, opnås konstantere vinde. I sommermånederne bør man bruge en søgræsfinne. Optimale forhold opleves til forår og efterår, fordi man så har den af badegæster benyttede strand helt for sig selv.

Karlsminde: Badestrand

Denne strand ligger mellem Egernførde og Damp ved campingpladsen i Karlsminde. Her man gode chancer ved vinde fra sydvest, men også sydøst- til østnordøst-vinde byder på optimale betingelser. Påstigningen i vandet kunne ikke være bedre – direkte bagved en tre kilometer lang sandstrand ligger nogle strandsøer, som også benyttes af badegæster. Stranden i Karlsminde har en svag skråning og er kun i strandkanten fuld af kiselsten. Parallelt til kysten løber nogle sandbanker. Der ind imellem kan man problemløst stå på vandet.

Kappel: Weidefelder strand

Ved den vidtstrakte Weidefelder strand i Kappel venter et stort, standfast område i umiddelbar nærhed af stranden på surferen. Dette giver også begynderen en hurtig succesoplevelse ved denne vandsport. Weidefelder strand er særligt for kitesurfere et optimalt område og gælder ved østvind som et af de bedste ved Østersøen. Men, som mange andre steder, må man vise hensyn over for de badende, hos hvem Weidefelder strand også hører til de mest populære.

Damp: Ostsee Resort Damp

Ved stranden i Damp kan man bedst surfe tæt på de to moler, som danner indfarten til udflugtsskibene. De sejler diagonalt fra sydøst til nordøst. På højre side kan man ved vind fra nord til øst-nord-øst ved molen sætte ud på Østersøen. Specielt bølgeriderne blandt surfere kan godt lide stranden i Damp. 

Falshöft: Badestrand

Falshöft ligger nordligt for Sli-udmundingen og Maesholm/Maasholm. Her bør kun erfarne surfere gå efter den perfekte bølge, idet der ved østvind er tale om en stærk brænding, som kan føre til en ganske stor bølgehøjde.

Alt ialt er påstigningen fra stranden i umiddelbar nærhed af fyrtårnet Falshöft ganske flad. På grund af et sandbankebælte, der ligger i ca. 75 m afstand fra strandbredden, opstår der bølger, der på enkelte dage endda muliggør det ene eller andet veritable bølgeridt.

Optimale betingelser har man i Falshöft først og fremmest ved sydøst- til nordøstvinde, som blæser fra sdien over havt i retning mod land (sideonshore). Ved direkte østvind opstår frontale vindkonditioner, som kræver nogen råstyrke ved sejlføringen.

Kosel: Badestrand Weseby

In Kosel/Weseby indbyder en fladt skrånende sandstrand til surfing. Her har man en hurtig og bekvem adgang til den Store Bredning – Sliens bredeste område, hvor der er specielt meget plads til tricks på vandet. Da også badegæster bruger adgangen til vandet her, beder vi om gensidig hensyntagen.

Maasholm: Wormshöfter Noor

 Wormshöfter nor i Maesholm ligner en indsø og er for alle begyndere en optimal surfspot. Fordelagtigt viser sig et stort ståområde i noret, der ved rolige vande uden bølger byder ekstra sikkerhed på de første meter på surfbrættet i éns liv…

Wackerballig: Badestrand

I Wackerballig kan man surfe på en lille, noget stenet strand. Også begyndere føler sig her godt tilpas, idet man her møder store fladvandede områder med rolig bølgegang. Wackerballig egner sig bedst til surfing ved vinde fra sydvest, vest og nord

Det kunne også være af interesse

Seværdiger i den frie natur

Gæst stemme

Slien som et fabelagtigt sejlområde.

Sliener i sandhed et fabelagtigt sejlområde. Har man engang været her, ønsker man altid igen at sejle tilbage gennem de afslappede passager mod Slimynde og så pludseligt igen have følelsen af at være ude på den store Østersø.

Olaf T. fra Münster

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik