Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Opdag Slien med kano

Opdagelsestur i Sli-regionen fra vandsiden

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Idéer til kanoture rundt om Slien

Glide genem naturen med pagaj

Der gives mange muligheder for at gå på opdagelse i Sli-regionen fra vandsiden. Man kann tage med på et udflugtsskib, eller man kanselv være sportslig aktiv. Hvad med en kanotur, for eksempel? Her venter en helt speciel naturoplevelse på vandet, man føler hver eneste bevægelse i vandet, og i direkte nærhed af bredden kan man herligt opleve den afvekslingsrige natur.

Sliens omgivelser byder på mange muligheder for en kanotur. Talrige kano-udlejere i regionen står parat med råd og dåd ved planlægningen af en sådan udflugt. Både bådene såvel som alt det krævede udstyr bliver bragt til det selvvalgte udgangspunkt. Og før det går ud på vandet, gives en udførlig instruks i kanosporten med værdifulde henvisninger, samt en sikkerhesudrustning til en virkeligt afslappende tur på et udvalgt vandstykke.

 

På tur i kano i Sliregionen

Naturoplevelser med. pagaj

  • Kanus am Schleiufer in Weseby
  • Frau mit Kanupaddel am Campingplatz in Lindaunis
  • Kanufahrena auf der Schlei in Lindaunis
  • Frau paddelt im Kanu in Lindaunis

Find det passende vandstykke

Starten på kanoturen i Slien

Kanutour auf der Treene

Prøver man for første gang at komme i berøring med en kano i sin ferie, er det på grund af bølgegangen på Slien anbefalelsesværdigt at starte på en af sidestrækningerne ved en premieretur. Passende til at begynde med er er eksempelvis Haddeby og Selk Nor ved Slesvig eller passagen mellem Løjt/Loit og Fysing/Füsing på Løjt og Fysing Å (en 15 km lang strækning). Padler man så til Winningmay, ender turen med en kort Slipassage.

Vort tip: Prøv at indrette turen efter vindretningen. Sejl helst på henvejen mod vinden, så I har en afslappet tilbagevej foran Jer („rettidig omhu“) – hvis I da ikke vælger en aftalt enkelt rute.

 

 

Kanoture over flere dage for de ´professionelle´

Kanoferie på Slien

Kanufahrer auf der Schlei

Selfølgelig er der også mulighed for at tage på en flerdages kanotur og så opleve det vidunderlige Sli-landskab rigtigt fra vandsiden. En mulig langstrækning er netop f.eks. turen helt fra Slesvig til Slimynde/Schleimünde, og så tilbage langs den anden bred, hvad der med et afslappet, ´nedgearet´ tempo varer omtrent en uge. I de mange små Sli-landsbyer bydes på talrige teltnings-/campingmuligheder eller på en overnatning i ferielogi.

Regionens ankerpladser

Havne ved Slien og Østersøen

SFlere henvisninger vedr. Slien
Strømforhold

Strømhastigheden i Slien er som regel ganske lav. Denne karakteregenskab gør, at Slien er et ideelt søsportsområde og derfor byder på de bedste betingelser til kano- og kajaksejlere. Strømmen i Slien følger farvandet og er ved synkende vandstand i retning mod udløbet og ved stigende vandstand i indgående retning. Ved snævringer I Slien kan strømhastigheden være op til 4 knob. Alt efter strømforhold kan det være noget af en udfordring at sejle hurtigt. Da bunddriften i de flade vandområder bremser strømmen mere end i de dybe områder, har man netop i Sliens lavvandede områder den fordel at kunne sejle relativt hurtigere, når strømmen er i modgående retning.

Vandstand

Vandstanden i Slien og Østersøen er i direkte forbindelse med hinanden. Imidlertid kan stærk blæst fra nordøstlig retning få vandstanden til at stige med 1 - 1,5 meter. Stærk blæst fra sydvest kan derimod sænke vandstanden med op til 1 meter.

Det kunne måske også være af interesse

Seværdigheder i den frie natur

Gæst stemme

Slien som et fabelagtigt sejlområde.

Sliener i sandhed et fabelagtigt sejlområde. Har man engang været her, ønsker man altid igen at sejle tilbage gennem de afslappede passager mod Slimynde og så pludseligt igen have følelsen af at være ude på den store Østersø.

Olaf T. fra Münster

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik