Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Undervejs på Vikinger-Friser-vejen

Oplev „Mændene fra Nord´s

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Fra vandvejen til cykelstien

Hvordan man kan opleve Vikingernes historie på cykelpedaler

  • Wikingerschiff in Haithabu
  • Wikingerhäuser in Haithabu
  • Wikinger in Haithabu
  • Wikingerhaus in Haithabu

Der er masser af muligheder for mindre cykelture rundt om Slien og Østersøen. Det særlige ved Vikinge-Friser-vejen er imidlertid, at man her bogstaveligt pendler mellem Jyllands have, dvs. mellem Vesterhav og Østersø, og således oplever begge have med disses kulturelle særpræg.

Ved Slien er først og fremmest Slesvig med Vikingemuseet Hedeby/Haithabu præget af vikingernes historie. Ikke kun selve museet viser spændende kulturelle skatte,  men også den originaltro vikingelandsby formidler her ´Nord-Mannernes´ kultur og lader de besøgende dykke ned i denne fortid. 

Den anden del af Vikinger-Friser-vejen har fokus på friserne, som op til i dag lever i regionen Ejderen-Trene-Sorge-floden. I det hele taget oplever man så her ikke blot to kulturer, men også to helt forskellige landskaber og landsdele i Slesvig-Holsten, mellem morænernes klintstrækninger og de flade ebbe- & flodlandskaber.

Meget mere end blot vilde erobrere: Vikingerne

Historien om regionens virkelige karaktérer-skikkelser

Wikinger am Steg in Haithabu

Hvem er så egentlig vikingerne og friserne, og hvad er typisk for hvilken befolkningsgruppe? Begrebet „vikingerne“ står i germansk sprogbrug for „røvere“ og „plyndrere“ – hvor dog kun en del reelt var røvere. Mange af dem var handelsfolk og håndværkere i egnen omkring Hedeby.

Vikingerne gælder ikke som en lukket og sluttet befolkningsgruppe, men var folk, der var sammensat af de mest forskellige skandinaviske stammer og befolkninger.

Et handelsfolk med historie: friserne

Fascination Nordfrisland

Schaf auf einem Deich an der Nordsee

Det være sig Nordfrisland eller Østfrisland – friserne har præget ´Norden´ (det nordlige Tyskalnd) her på stedet mindst lige så meget som vikingerne. Deres historie går tilbage til år 857. En flåde med frisiske skibe kom dengang til danernes område, hvor de med den daværende Kong Horiks tilladelse kunne tage en del af landet mellem Vesterhav og Ejderen i besiddelse. Indtil den dag i dag kendt som Nordfrisland.  
Friserfolket var først og fremmest kendt for at være et handelsfolk. De udnyttede på fredelig vis den stærkt opblomstrende handel rundt om byen Ribe og Hedeby.

Værd at vide

Konkrete tips til jeres cykeltur

Cykeludlejning
Emneture
Ochsenweg
Østersøkyst-cykelruten

Cykeludlejning

Sie möchten als Leihfahrrad ein exklusives Schleifahrrad? Kein Problem, unsere Fahrradverleiher helfen Ihnen gern weiter.

Vis detalljer

Emneture

I interesserer jer for et bestemt emne i Sli-Østersø-regionen? Så prøv at tage på en opdagelsestur på 2 hjul.

Vis detalljer

Ochsenweg

Den 245 kilometer lange Hærvej/"Ochsenweg" fører fra Jylland over Flensborg til Slesvig og Rendsborg helt til Wedel ved Hamborg. Siden sin oprindelse førte den senere i det 19. århundrede som vandrerute ind i Slesvigs gamle bymidte til Sankt-Hans-Klosteret, til den stedlige Bibelhave og til Valdemarsmuren i Danevirke.

Vis detalljer

Østersøkyst-cykelruten

Mod nord Flensborg, mod syd Lybæk/Lübeck og i den gyldne midte halvøen Svansø - det er cykelruten "Ostseeküstenradweg".

Vis detalljer

Det kunne også være af interesse

Nyttigt ved ferieplanlægningen

Gæst stemme

Sli-Østersø-regionen som cykel-destination.

"Vi er passionerede cyklister og havde aldrig troet det muligt, hvor bakket og kuperet det er her i den nordlige del af Tyskland. Vore børn elsker heste og glæder sig hvert år til, at det i påske- eller sommerferien atter går i retning mod Slien og Østersøen."

Ina O. fra Münster

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik