Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Undervejs på Hærvejen/Oksevejen

En cykelhovedrute med historie

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter og 92 % tilfredse kunder
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Hærvejen/Oksevejen dengang

Hærvejens/Oksevejens historie

Oprindelsen til navnet Oksevejen findes inden for landbruget i det 18./19. århundrede. Den 245 kilometer lange rute fførte fra Flensborg over Slesvig og Rendsborg ned til Wedel ved Hamborg. På denne tid tjente den, ligesom navnet lader formode, som den centrale rute til at ledsage okser fra Jylland til Nordtyskland. I perioder med mest trafik var der årligt op til 50.000 stk. hornkvæg undervejs på Oksevejs-ruten. Men også før den tid udnyttedes den ikke kun af landbruget til at bevæge de mange okser. Også soldater, købmænd og helt tilbage i middelalderen brugte pilgrimme ruten som direkte forbindelsesvej mod syd.

Hørvejen/Oksevejen i dag

At cykle på sporet af historien

I dag har man mulighed for at opdage Hærvejen/Oksevejen på cykel og cykle de 245 kilometer fra Flensborg til Wedel. I Sliregionen passeres vidunderlige haver, som f.eks,. Bibelhaven i Slesvigs gamle by, hvor en klosterhave viser Bibelens planteverden. I haven lærer man noget om vin og malurt, judastræet og jakobsstigen, alrunens betydning i Bibelen, og om granatæbler og madonnaliljen.

I tilslutning hertil kan man helt naturligt aflægge et besøg på det formentlig største arkæologiske mindesmærke i hele Nordeuropa - Dannevirke (tysk: Danewerk). På Danevirkegården med Danevirkemuseet vises Danevirkes historie, voldanlægget som blev opført i tiden mellem det 7. og det 11./12. århundrede, både på dansk og tysk. I fordums tid sikrede Danevirke Det danske Kongeriges sydgrænse. De første voldanlæg blev opført omkring år 650. Ud over et besøg på selve museet bør man ubetinget give sig god tid til at se på selve området omkring Danevirke. Her kan man se de enkelte dele af forsvarsvolden, som f.eks. Valdemarsmuren fra Valdemar den Stores tid. Også naturen rundt om Danevirke indbyder til en dejlig lille vandretur.

Før det så går videre i retning mod Rendsborg, betaler et mellemstop på Oplevelsesstien/"Erlebnispfad" i Kropp. Her er historiske dele af den oprindelige Hærvej/Oksevej bevaret. Det særlige: Her kan man ligefrem fysisk føle Hærvejen/Oksevejen. Enkelte historiske vidnesbyrd kan umddelbart opleves. Pladsen midt i den frodige natur egner sig også til en pause før den næste etappe.

Impressioner

Undervejs på Hærvejen/Oksevejen

  • Biebelgarten in Schleswig
  • Sankt Johanniskloster in Schleswig
  • Waldemarsmauer in Danewerk
  • Danevirke Museum in Schleswig

Værd at vide

Konkrete tips til cykelturen

Cykeludlejlning
Emneture
Vikinger-Friser-Weje
Østersøkyst-cykelruten

Cykeludlejlning

Sie möchten als Leihfahrrad ein exklusives Schleifahrrad? Kein Problem, unsere Fahrradverleiher helfen Ihnen gern weiter.

Vis detalljer

Emneture

I interesserer jer for et bestemt emne i Sli-Østersø-regionen? Så prøv at tage på en opdagelsestur på 2 hjul.

Vis detalljer

Vikinger-Friser-Weje

Følg i vikingernes og frisernes spor på Vikinge-Friser-ruten mellem Østersøen og Vesterhavet.

Vis detalljer

Østersøkyst-cykelruten

Mod nord Flensborg, mod syd Lybæk/Lübeck og i den gyldne midte halvøen Svansø - det er cykelruten "Ostseeküstenradweg".

Vis detalljer

Dert kunne også være af interesse

Nyttigt ved ferieplanlægningen

Gæst stemme

Sli-Østersø-regionen som cyklist-destination

Vi er passionerede cyklister og havde ikke troet det muligt, hvor rigtigt bakket terrænet her i det nordligste Tyskland er. Vore børn elsker heste og glæder sig hvert år til, at det atter går afsted mod Slien i påske- eller sommerferien.

Ina O. fra Münster

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik