Menu
Menu
Search now

Jeres ferieeksperter

Personlig rådgivning: 04621/850056
Thanks for your recommendation!

Vi er verdensarv

Lære os at kende vores kultur

Vores UNESCO verdensarv

Vikingebopladsen Hedeby og grænsevolden Danevirke

Danevirke og den tidligt grundlagte handelsplads Hedeby i det nordlige Slesvig-Holsten hører med til de mest betydningsfulde arkæologiske vidnesbyrd i Nordeuropa. Her var menneskeskabte strukturer og samtidigt naturlandskab uadskilleligt forbundet med den enestående geografiske beliggenhed. Fra i dag (siden juni 2018) henregnes dette landskab til UNESCOS verdenskulturarv.

Mellem det 8. og 11. århundrede sejlede mange mennesker fra det nordlige Europa over havene som vikinger – røvere, handelsmænd og erobrere. En af deres vigtigste bopladser og handelscentre var havnebyen Hedeby ved Slien.

Som fæstnings- og forsvarsvold tjente Danevirke, som dengang sikrede Danmarks sydgrænse og den vigtige handelsvej mellem Vesterhavet og Østersøen. Et besøg på dette tidligere forsvarsanlæg og nuværende verdensarvssted betaler sig. Især Valdemarsmuren, hvoraf en 80m lang del af den i alt 3,5 kilometer lange jordvold besat med teglsten er synlig i dag, er meget imponerende.

Danevirkes voldanlæg forbandt søhandelspladsen Hedeby ved Slien med Hollingsted ved Trenefloden på vej mod Vesterhavet. Desuden var Danevirke udrustet med en port, der var farbar for handelsmænd og rejsende, og det var således en slags “port mellem Norden og Østersøen”. Yderligere information omkring Danevirke får gæsterne på Danevirke Museum i landsbyen Dannevirke, hvor også Valdemarsmuren kan skues.

I tidens løb blev Hedeby angrebet af fjender igen og igen og mistede betydning som handelsplads. I år 1066 opnåede slaviske folk Hedebys ødelæggelse og nedbrændte byen, som derpå blev opgivet. I dag minder det kendte vikingemuseum Hedeby om denne tid. Inden for gåafstand levendegøres vikingetiden gennem et rekonstrueret udsnit af handelsmetropolen med syv huse efter originale bygningsfund.

I det 19. århundrede blev Danevirke efter vikingetiden på ny udbygget som forsvarsvold under den dansk-tyske konflikt. Begiver man sig på en gåtur gennem den arkæologiske park, kan man ved siden af hovedvolden også tage en af kanonskanserne, den såkaldte Skanse 14, i øjesyn.

  • 5 1.100 logimuligheder som kan bookes
  • b Testede logiværter
  • p Personlig rådgivning: 04621 / 850056

Se på

vores seværdigheder

Vores museer

Historie live

  • Malereiausstellung auf Schloss Gottorf in Schleswig
  • Goldener Saal im Schloss Gottorf in Schleswig
  • Gottorfer Globus in Schleswig
  • Wikingermuseum in Haithabu
  • Wikingerhäuser in Haithabu
  • Kunsthaus Hänisch in Kappeln

Det kunne måske vække interesse

Nyttigt ved ferieplanlægningen

Gæst stemme

Nyde vikingerkulturen i fulde drag

Intetsteds kunne vi nyde og opleve vores forbindelse til vikingekulturen som her ved Slien og i Hedeby/Haithabu. Det være sig de mange markeder med kunsthåndværk eller under Vikingedagene i Slesvig - her kunne vi uden vanskeligheder føle os tidsforskudt tilbage til vikingetiden.

Nico R. fra Gera

Thanks for your recommendation!

Aktuelt fra ØstersøenHer får I de bedste tilbud og news før alle andre!

loading

Et øjeblik